Pressroom Van Boxtel hoorwinkels

Gehoord worden op het sportveld

Foto:
Paul Vondenhoff, directeur van Van Boxtel hoorwinkels, en Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds met de cheque de samenwerking symboliseert.

Van Boxtel hoorwinkels en OldStars zetten samenwerking voort

Waardenburg, 07 Juni 2019 /EZPress/ - Van Boxtel hoorwinkels, deskundige op het gebied van horen, onderschrijft het belang van vitaal ouder worden en richt zich met haar expertise op het thema ‘gezond bewegen’. Als OldStars partner van het eerste uur werkt Van Boxtel hoorwinkels met het Nationaal Ouderenfonds aan een meer ouderenvriendelijke sportomgeving waarin samen sporten als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen centraal staat.

100% procent ouderenvriendelijke sportomgeving "


Samen op het veld
De samenwerking komt op verschillende manieren tot uiting. Een belangrijk onderdeel is de inzet van de speciale Hoorbus van Van Boxtel; hiermee kunnen mensen makkelijk en snel op locatie een korte hoortest doen. Deze test geeft aan of er sprake is van gehoorverlies. Bij de meeste mensen ontwikkelt gehoorverlies zich naarmate ze ouder worden. Vaak hebben mensen het zelf niet in de gaten, vandaar dat Van Boxtel 55 plussers adviseert om jaarlijks hun gehoor te laten testen. De Hoorbus van Van Boxtel hoorwinkels was ook aanwezig bij de OldStars parade in Almelo, waar ruim 400 OldStars aandacht vroegen voor het landelijke beweegprogramma van het Ouderenfonds.

Maatschappelijke samenwerking
Als hoorspecialist met winkels in heel Nederland heeft Van Boxtel een belangrijke sociale rol. De keten maakt zich sterk voor bewustwording rondom gehoor, hoorplezier en sociale participatie van ouderen en slechthorenden. “We zien dat ouderen met een verminderd gehoor zichzelf buitensluiten van allerlei activiteiten, bijvoorbeeld omdat ze zich schamen of niet alles goed kunnen volgen,” aldus Van Boxtel hoorwinkels. “We werken al langer samen met het Nationaal Ouderenfonds. Hierdoor kunnen we ouderen echt iets bieden, namelijk in een gemoedelijke en gezellige omgeving samenkomen en de gezondheid van deelnemers verbeteren,”

“Wij zijn erg blij met Van Boxtel hoorwinkels als maatschappelijk partner. Uiteindelijk hebben we allebei hetzelfde doel voor ogen: ouderen een sociale en gezonde activiteit bieden. Daarnaast willen we hen bewust maken van het belang van gezond mee blijven doen. Een goed gehoor is hiervan een belangrijk onderdeel,” zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgen de organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen maar ook dat zij sociaal actief blijven. Door de samenwerking met onder anderen Van Boxtel hoorwinkels worden nieuwe stappen gemaakt in de landelijke ontwikkeling van een 100% procent ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezondheid, fitheid en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim twee en een half miljoen ouderen in Nederland centraal.

Zie ook https://www.ouderenfonds.nl/wp-content/uploads/2019/05/Infographic-resultaten-2018.pdf

//Einde bericht

Bron: Van Boxtel hoorwinkels

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
Bezoek de website van Van Boxtel hoorwinkels
Het Nationaal Ouderen Fonds
Oldstars

Contactinformatie
Van Boxtel hoorwinkels
T: 0418 - 657440
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: