Vertrouwen consument verandert niet

Den Haag, 21 Mei 2019 /EZPress/ - De stemming onder consumenten verandert in mei niet, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in april uit op -3. Het oordeel over het economisch klimaat verbetert een fractie, terwijl de koopbereidheid gelijk blijft.
Met -3 ligt het consumentenvertrouwen in mei op het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat fractie beter, koopbereidheid verandert niet
De deelindicator Economisch klimaat verbetert een fractie in mei. Deze deelindicator komt uit op -2, tegen -3 in april. Consumenten oordelen in april een fractie minder negatief over de economie in de komende twaalf maanden, maar een fractie minder positief over de economie in de afgelopen twaalf maanden.

De koopbereidheid wijzigt niet in mei. Deze deelindicator blijft -3. Het oordeel van consumenten over hun financiële situatie verandert per saldo niet, maar zij vinden de tijd voor het doen van grote aankopen een fractie gunstiger.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: