Britse Artists in Focus op Music Meeting Festival

Jonge bandleiders Eliane Correa en Bex Burch verleggen grenzen

Nijmegen, 21 Mei 2019 /EZPress/ - De Britse muzikanten Eliane Correa en Bex Burch zijn dit jaar Artists in Focus op International Music Meeting Festival. Het festival geeft volop aandacht aan deze twee jonge, klassiek geschoolde en creatieve bandleiders. Zij representeren het nieuwe geluid uit Londen en zijn daarom elke dag te zien op het festival, dat op 8, 9 en 10 juni plaatsvindt in Nijmegen.

Artist in Focus
Elk jaar nodigt Music Meeting een jonge, talentvolle artiest uit om zijn of haar muzikale grenzen op te zoeken. De Artist in Focus treedt op samen met andere festivalartiesten, geeft workshops aan semi-professionele musici en speelt elke dag op het festival. Dit jaar kiest Music Meeting voor twee vrouwelijke Artists in Focus, waarmee ook het belang van méér vrouwen op het podium wordt benadrukt. Correa en Burch komen uit de Londense muziekscene en smeden muziekstijlen van uiteenlopende landen samen.

Eliane Correa
Eliane Correa is de bandleider van Wara. Ze studeerde piano in Havana (Cuba) en vertrok daarna naar Londen. Daar richtte ze haar band Wara op. Daarnaast tourt ze onder andere met Hans Zimmer, Mayito Rivera en Pedrito Calvo & Los Van Van en is ze curator voor het London Latin Jazz Festival. Correa speelt op 8 juni met Mercadonegro, op 9 juni met haar band Wara en 10 juni met het Nederlandse ensemble Fuse.

Bex Burch
Bex Burch vertrok na haar opleiding als klassiek percussionist naar Guo in Ghana. Hier woonde ze ruim drie jaar en leerde daar gyil, een xylofoon, spelen. Uiteindelijk vertrok ze naar Londen en richtte daar Vula Viel op. De band maakt ruige composities met een post-punk randje, waarin de zelfgemaakte gyil van Burch centraal staat. Burch speelt op 9 juni met het Global Improvisers Orchestra, 10 juni met het Fringe Orchestra en op 10 juni met haar band Vula Viel.

Bekijk interviews met de Artists in Focus op musicmeeting.nl/artist/eliane-correa en musicmeeting.nl/artist/bex-burch.

//Einde bericht

Bron: Music Meeting

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: