Noord-Nederland kan Europese waterstofhub worden

Den Haag, 13 Mei 2019 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland steunen met meer dan zestig andere organisaties en bedrijven de Noord-Nederlandse aanvraag van een Europese subsidie voor de verdere ontwikkeling van een waterstof ‘valley’. ‘Noord-Nederland kan dé groene waterstofhub van Noordwest-Europa worden’, aldus de ondernemingsorganisaties.

Volgend jaar van start
Het Europese programma Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH 2 JU) stelt in totaal 92 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe waterstofprojecten. Als de Noord-Nederlandse aanvraag wordt gehonoreerd, kan het project volgend jaar van start gaan. VNO-NCW en MKB-Nederland zien mogelijkheden om de huidige gasrotonde in het noorden om te bouwen tot een waterstofrotonde.

Verduurzaming
Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan komen er meer middelen beschikbaar om de productie, distributie, opslag en toepassing van waterstof samen te brengen in het noorden. Met behulp van waterstof kan de industrie verder verduurzaamd worden. Momenteel wordt al gewerkt aan auto’s en openbaar vervoer op waterstof, de ontwikkeling van batterijen en verduurzaming van de chemie.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: