Twee internationale jazztoppers in LUX

MMore Jazz met João Bosco Quartet en Marquis Hill Blacktet

Nijmegen, 18 April 2019 /EZPress/ - Na een uitverkochte eerste editie van de serie ‘MMore Jazz’ presenteren Music Meeting en LUX twee nieuwe internationale jazz- en improvisatieconcerten. De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco speelt met zijn band op zaterdagavond 27 april in LUX, gevolgd door het Marquis Hill Blacktet op vrijdag 3 mei. Met de concertserie MMore Jazz laten Music Meeting & LUX zien dat er in de hele wereld avontuurlijke en geïmproviseerde muziek gemaakt wordt.

João Bosco: 27 april 20:30u
De Braziliaanse zanger/gitarist João Bosco (1946) is een heimelijke virtuoos. In zijn thuisland is hij een legende, niet alleen dankzij zijn formidabele techniek, maar vooral vanwege zijn vermogen om tussen de regels door een troostrijke boodschap over te brengen. Toen Brazilië nog een dictatuur was, omzeilde Bosco de censuur met subtiele liedteksten en werd daarmee in Brazilië een groot popartiest. Ook nu bereikt hij nog steeds een groot publiek met zijn eclectische mix van bossa nova, samba, jazz en rock. Hij tourt met zijn band over de hele wereld en na Londen, Parijs en Amsterdam is hij op Koningsdag, zaterdag 27 april, te gast in Nijmegen.

João Bosco – gitaar, zang / Ricardo Silveira – gitaar / Guto Wirtti – bas / Kiko Freitas – drums

Marquis Hill Blacktet: 3 mei 20:30u
De Amerikaanse trompettist Marquis Hill beweegt met zijn muziek vrijelijk tussen verschillende genres heen en weer. Geholpen door een fenomenale techniek – niet voor niets sleepte hij in 2014 de Monk Award binnen, de meest prestigieuze jazzprijs ter wereld – lukt het Hill om live gedrumde hiphopbeats te koppelen aan freejazz, en bebop aan soul of funk. De ritmes en blazerspartijen zijn strak, maar de solo’s en de overgangen juist los en spontaan. Marquis Hill Blacktet speelt op vrijdag 3 mei in LUX.

Marquis Hill – trompet / Braxton Cook – altsax / Joel Ross – vibrafoon / Jeremiah Hunt – bas / Jonathan Pinson drums

MMORE JAZZ: IMPROVISATIE, AVONTUUR & INNOVATIE
De komende jaren programmeren Music Meeting & LUX per seizoen 6 concerten die gekenmerkt worden door improvisatie, avontuur en innovatie waarbij ook aandacht is voor authentieke, traditionele muziek. Voor iedere editie wordt gezocht naar cross-overs met andere muziekstijlen, interessante combinaties van artiesten en de nieuwste ontwikkelingen in hedendaagse jazz.

Kaarten zijn te koop via lux-nijmegen.nl/podium of aan de kassa van LUX.

//Einde bericht

Bron: Music Meeting

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: