Behandelbaarheid en begeleiding van mensen met dementie

Foto:

Lelystad, 07 April 2019 /EZPress/ - De ledenvereniging van de Vrije Universiteit en Woonzorg Flevoland organiseren op 2 mei a.s. een avondsymposium in Theater Posa, te Lelystad. over de behandelbaarheid van mensen met dementie. Ook de nieuwe inzichten met betrekking tot de begeleiding van mensen met dementie worden besproken. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal zal nog sterk toenemen. Dementie is een verzamelnaam van ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer. Het gaat steeds om een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen de informatie niet meer goed kunnen verwerken. Het is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest.

Sprekers
Wendela Erbrink is ketenregisseur van het netwerk dementie in Noord- en Oost-Flevoland. Zij gaat in op ontwikkelingen en effecten van begeleiding bij dementie.

Philip Scheltens is hoogleraar neurologie en directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Zijn doel is dementie behandelbaar te maken door wetenschap en zorg voor dementie op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren. In zijn lezing gaat hij o.a. in op vroegdiagnose van dementie, op het vinden van nieuwe therapieën en op dementie op jonge leeftijd.

Toegang & aanmelden
Toegang, incl. consumpties: 5 euro (vooraf te voldoen).
Aanmelden voor 25 april a.s.: andries.greiner@gmail.com

//Einde bericht

Bron: VUvereniging

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: