Tilburg heeft het lekkerste kraanwater van Nederland in 2019

Foto:

Uitslag KRNWTR Awards

Amsterdam, 25 Maart 2019 /EZPress/ - Op Wereldwaterdag is Tilburg uitgeroepen tot winnaar van de tweede KRNWTR Awards voor het lekkerste kraanwater van Nederland. Een deskundige jury en het publiek uit het hele land proefden en beoordeelden kraanwater uit 20 grote Nederlandse steden en 5 gebottelde mineraalwaters in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Zwolle heeft de Zilveren Kraan gewonnen, Leeuwarden de Bronzen Kraan, en Lelystad en Den Bosch complementeren de top 5. De Publieksprijs is gegaan naar Leeuwarden en de Gebakken Water Award is in de wacht gesleept door het mineraalwater van Bar le Duc.

Marike Bonhof, directielid van Vitens, zei na het in ontvangst nemen van de publieksprijs: ‘kiezen voor kraanwater is de gemakkelijkste manier om duurzaam te doen. Ons kraanwater komt onverpakt uit de kraan en is duurzaam, gezond en lekker. Wij zijn blij dat Zwolle en Leeuwarden in de prijzen zijn gevallen. Uiteindelijk komt het beste water van dichtbij, namelijk uit je eigen kraan.’

Tweede winnaar Gouden Kraan-Award
Het Tilburgse kraanwater kreeg van de jury en het aanwezige publiek een 7.4. De jury omschrijft het Tilburgse kraanwater als “erg aangenaam” en ‘fris en mild, met een lange afdronk’.

De onafhankelijke jury bestond uit Esmee Langereis (wijnjournalist, Marielle Thiadens (watersommelier), David Deijmann (kok bij restaurant Choux), Jose Mollura (koffiebrander bij Moyee Coffee), Almer Cremer (bierbrouwer bij De Eeuwige Jeugd) en Job Boodt (koffie expert van Bocca).

//Einde bericht

Bron: Krnwtr

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: