AI bepalend voor verdeling welvaart

Den Haag, 22 Maart 2019 /EZPress/ - ‘Kunstmatige intelligentie (AI) is bepalend voor onze toekomstige welvaart en hoe deze wordt verdeeld. Het is geen trein die je aan je voorbij kan laten gaan om later alsnog in te springen.` Dat zei Cees Oudshoorn, voorzitter van de Taskforce AI en algemeen directeur van VNO-NCW donderdagmiddag op de Conferentie Nederland Digitaal in Hilversum.

Brede AI-coalitie
De publiek-private Taskforce ‘AI voor Nederland’ werkt aan een nieuw Nederlands AI-actieplan dat voor de zomer klaar moet zijn. De piepjonge taskforce, onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en VNO-NCW, wil ervoor zorgen dat Nederland op het gebied van kunstmatige intelligentie niet verder achterop raakt. AI moet voor Nederland worden omgezet in kansen. Verder werkt de taskforce aan het opzetten van eerste acties, en het vormen van een brede nationale AI-coalitie van partijen die de strategie kunnen vertalen naar concrete projecten.

Zorg en logistiek
Economisch sterke landen als de Verenigde Staten en China hebben inmiddels een nationale AI-strategie en investeren zonder uitzondering enorme bedragen in hun toekomst, waarschuwde Oudshoorn. `We moeten zorgen dat we unieke publiek-private samenwerkingsverbanden bouwen die aansluiten bij Nederlandse economische sterktes. Alleen zo kunnen we een voorsprong opbouwen op terreinen waar juist Nederland het verschil kan maken. Te denken is aan slimme toepassingen in de zorg en de logistiek. Het is twee voor twaalf en Nederland moet handelen.`

Innovatiehub
De Taskforce heeft de ambitie om Nederland te positioneren als de plaats waar dé nieuwe Europese AI Innovatie Hub moet komen. `Een hub die in verbinding staat met alle belangrijke AI onderzoekcentra en ontwikkelaars in Europa en zo als een magneet werkt voor bedrijven en onderzoekers`, aldus Oudshoorn.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: