De internationale top en nieuwe makers komen samen tijdens Operadagen Rotterdam

Rotterdam, 14 Maart 2019 /EZPress/ - Een eerbetoon aan grote componisten als Richard Wagner, Philip Glass en Louis Andriessen, een ode aan powervrouwen als Harriet Tubman en Sylvia Plath, tientallen vernieuwende makers en jong talent en een gloednieuwe editie van het GALA! Het komt allemaal voorbij tijdens de 14e editie van Operadagen Rotterdam. In totaal zijn van 17 tot en met 26 mei meer dan 100 voorstellingen te zien in de grote theaters van Rotterdam en op onverwachte plekken in de stad. Vanaf vandaag is het volledige programma bekend en start de online kaartverkoop.

Opera voor publiek en professionals
Operadagen Rotterdam, hét festival voor opera en muziektheater anno nu, barst van 17 tot en met 26 mei weer los. Naast een uitgebreid publieksprogramma is het festival een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals in opera en muziektheater uit de hele wereld. Sinds dit jaar is Operadagen Rotterdam de vaste host van de driejaarlijkse competitie Music Theatre NOW. Tien prijswinnende voorstellingen wereldwijd zijn hier voor het eerst in Nederland te zien. Tijdens de derde editie van GALA! kent Operadagen Rotterdam prijzen toe aan makers van vernieuwend muziektheater.

Metamorfose
Het festival staat dit jaar in het teken van De Metamorfose. Speciaal in dat kader brengt Operadagen Rotterdam de wereldpremière 8. Metamorphosis naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Nicole Beutler liet zich voor deze moderne dansopera inspireren door M.C. Escher, Ovidius en de beroemde Cold Song van Purcell.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: