Unieke boeklancering in Nederland en België

Foto:
Cover van het boek `De buurheks en het lied van de natuur`.

‘Haal jouw exemplaar van De buurheks op bij een Buurheks’

Diverse locaties, 11 Maart 2019 /EZPress/ - Wendy Noordzij uit Scharnegoutum brengt haar eerste kinderboek uit: ‘De buurheks en het lied van de natuur’. In tegenstelling tot veel andere kinderboeken staat in het verhaal een lieve, echte heks centraal. De boekverkoop gaat 23 maart op een unieke wijze van start met een Buurheksendag!

Lezers kunnen dan namelijk hun bestelde boek afhalen bij een buurheks in de regio. Ook vindt die dag een gratis toegankelijke boekpresentatie plaats bij De Polderkol in Lelystad.
In het verhaal schrikken de kinderen Elsa en Arne behoorlijk als ze horen dat hun nieuwe buurvrouw een heks is. Dat kan toch niet? Heksen bestaan toch alleen in sprookjes? Al snel komen ze erachter dat Vevina, hun buurheks, helemaal geen gemene vrouw is. Ze leert de kinderen juist van alles over de natuur. Dan ontmoeten Elsa en Arne Ogham, een oude man, die in een holle boom in het bos woont. Hij is heel verdrietig, omdat het lied van de natuur is verdwenen. De kinderen willen hem graag helpen. Daarbij kunnen ze de kennis van de buurheks goed gebruiken. Ook krijgen ze hulp van een grommende kanarie, een zwarte kat die piano kan spelen en een kikker met een vreemde gewoonte…..

Volgens schrijfster Wendy Noordzij is het een spannend en grappig verhaal geworden, waarin de liefde voor de natuur centraal staat. Het boek, dat bestemd is voor kinderen tussen de zeven en tien jaar, heeft van Cito de officiële AVI-classificatie M6 gekregen. De circa dertig illustraties in het kinderboek zijn gemaakt door Peter van Harmelen.

Buurheksendag
De verkoop van het boek gaat op bijzondere wijze van start. Er wordt namelijk een speciale Buurheksendag gehouden. Kinderen kunnen op 23 maart tussen 12.00 en 15.00 uur een boek ophalen bij een ‘Buurheks’ in hun regio. Er zijn afhaallocaties in Woudsend, Groningen, Arnhem, Tiel, Ens, Almere, Lelystad, Zoetermeer, Santpoort, Hoorn, Maarsenbroek en Molenhoek (vlakbij Nijmegen). Daarnaast zijn er twee locaties in België: in Brugge en Dilsen-Antwerpen. Alleen bestellingen die tot 19 maart worden doorgegeven via info@buurheks.nl of www.buurheks.nl, kunnen tijdens de Buurheksendag worden afgehaald. Na 23 maart is ‘De buurheks en het lied van de natuur’ ook verkrijgbaar in de boekwinkel, bij Bol.com en via www.buurheks.nl.

Boekpresentatie
Ook wordt op 23 maart het boek feestelijk gepresenteerd bij de biologische kruidentuin van De Polderkol aan de Jupiterweg 6 in Lelystad. Polderkol Marleen Engels is volgens schrijfster en uitgeefster Wendy Noordzij een logische locatie voor de boekpresentatie. ‘In het boek heeft de buurheks veel kennis van kruiden en laat ze Elsa en Arne zien hoe ze kruidenthee kunnen maken. Marlies teelt, verzamelt en verwerkt biologische kruiden. Ze wil volwassenen en kinderen heel graag weer in contact brengen met de natuur en dat past uitstekend bij mijn boek.’

Tijdens de gratis toegankelijke boekpresentatie op geven schrijfster Wendy Noordzij en illustrator Peter van Harmelen uitleg over het boek. Daarnaast kunnen belangstellenden kruidenthee en geurzakjes maken en is er om 14.00 uur een ‘Kinderkruidenwandeling’ door de kruidentuin van De Polderkol. De bekende verhalenverteller Abe de Verteller leest voor uit het boek en vertelt een spannend verhaal over heksen.


//Einde bericht

Bron: Wunjo Uitgeverij

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
Voor meer informatie: www.buurheks.nl

Contactinformatie
Wendy Noordzij
T: 06 19637279
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: