Competitie Go Short uitgebreid met VR- en Muziekvideo-competitie

Foto:
Pynk – dir. Emma Westenberg (Janelle Monáe)

Nijmegen, 27 Februari 2019 /EZPress/ - De officiële competitie van Go Short 2019 is bekend en toont de beste recente korte films nu in nog meer disciplines. Vanaf de komende editie strijden 360° VR-films en videoclips om de felbegeerde awards in hun nieuwe, eigen competitieprogramma’s. Daarnaast dingen dit jaar weer 99 films uit 28 landen mee voor de Go Short Awards. Behalve voor een Award, komen zij ook in aanmerking voor wereldwijd gerenommeerde filmprijzen als de Oscars, de BAFTA’s en de European Film Awards. Met de uitgebreide selectie zet Go Short weer een vernieuwend en actueel programma neer met de beste korte films van het afgelopen jaar.

Alle competitieprogramma`s zijn tussen 3 en 7 april te zien in LUX, de hoofdlocatie van het festival. Op zaterdagavond maken de internationale vakjury`s de winnaars bekend en op zondag vindt de uitreiking van de publieksprijs plaats. Op zondag 7 april zijn tevens alle prijswinnaars te zien.

De verscheidenheid van Europa
Uit 2333 inzendingen uit heel Europa koos de selectiecommissie 59 topfilms voor de Europese competitie. Van een individuele zoektocht naar identiteit tot een portret van het huidige Frankrijk in staat van paraatheid: in de Europese competitie komen weer uiteenlopende thema’s aan bod. Wereldpremières van talentvolle, nieuwe makers, maar ook films die prijzen wonnen op toonaangevende festivals zoals Cannes en Venetië behoren tot de selectie, zoals Hector Malot: The Last Day of the Year van de Griekse Jacqueline Lentzou. Zij is dit jaar tevens hoofdgast van het festival. In de Nederlandse competitie is het contrast in emoties en stijlen groter dan ooit. De studentencompetitie toont het nieuwste talent van filmscholen uit heel Europa om in de gaten te houden.

De muziekvideo naar het witte doek
Videoclips zijn vetter en meer visueel dan ooit. Op online platforms kun je een overweldigende hoeveelheid indrukwekkende muziekfilms aanschouwen. De kans dat je een cinematografisch hoogstandje mist, is daardoor groot. Go Short vindt het hoog tijd om een jaarlijks overzicht te bieden van de beste, artistieke muziekvideo’s en sloeg de handen ineen met muziekvideo-expert Job de Wit (Full Screen). VPRO 3voor12 verdiept zich als mediapartner in de ontwikkelingen van de videoclip. Tijdens het festival zie je ze op de best mogelijke manier: in een donkere bioscoopzaal met overdonderend beeld en fantastisch geluid. Onder andere de filmmakers van de MGMT videoclip Me and Michael zijn aanwezig voor een interview. Speciaal voor muzikanten en filmmakers is er een verdiepend programma over de rol van videoclips in de Nederlandse muziekindustrie.

Nieuwe filmvormen
De verscheidenheid van korte film zit niet alleen in de verhalen, maar ook in de vertelvorm. Go Short ziet virtual reality al jaren als een belangrijke vertelvorm binnen de kortefilmwereld, die zeker niet onder doet aan traditionele vormen. Vanaf dit jaar konden VR-films ingestuurd worden en de twaalf beste films zie je in de nieuwe competitie. Van animatie tot documentaire en van kunstfilm tot muziekvideo: allerlei soorten VR-producties maken in deze competitie kans op de publieksprijs, ook wel de Go Short VR-Award.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: