Consumentenvertrouwen voor het eerst in 4 jaar negatief

Den Haag, 20 Februari 2019 /EZPress/ - Voor het eerst na februari 2015 is het vertrouwen van consumenten negatief, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt in februari 2019 uit op -2. In januari was dat 1. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verslechtert iets.
Met -2 ligt het consumentenvertrouwen in februari echter nog boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat en koopbereidheid verslechtert
Consumenten oordelen in februari minder positief over de economie dan in januari. De deelindicator Economisch klimaat daalt van 3 naar 1. Zowel het oordeel over de afgelopen als over de komende twaalf maanden verslechtert.

Ook de koopbereidheid neemt af in februari. Deze deelindicator komt uit op -3, tegen -1 in januari. Consumenten zijn negatiever over hun financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Verder vinden zij de tijd voor het doen van grote aankopen minder gunstig.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: