Leer-werktraject biedt oplossing voor personeelstekort

Foto:
Het leer-werktraject ‘Erkend Talent’ van Ocaro verbindt werkzoekenden en klantcontactcenters met elkaar.

Werkzoekenden in één jaar opgeleid tot klantcontactmedewerker

Eerbeek, 19 Februari 2019 /EZPress/ - Krapte op de arbeidsmarkt is in elke branche voelbaar. Ook klantcontactcenters hebben in toenemende mate te maken met personeelstekort. Tegelijk telt Nederland een grote groep ambitieuze werkzoekenden. Het leer-werktraject ‘Erkend Talent’ van Ocaro verbindt deze werkzoekenden en klantcontactcenters met elkaar.

Uit onderzoek van UWV blijkt dat zeker één op de drie klantcontactcenters een tekort heeft aan personeel. In het eerste halfjaar van 2018 ondervond meer dan de helft van de klantcontactcenters belemmeringen door dat tekort. “Onnodig,” stelt Carolien de Oliveira Marreiros, directeur van Ocaro. “Er is namelijk een enorme kans om werkzoekenden op te leiden tot klantcontactmedewerker.”

Bewezen resultaten
Ocaro ontwikkelde ‘Erkend Talent’: een leer-werktraject voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met verschillende werkgevers - waaronder gemeenten, telecomproviders en verzekeringsmaatschappijen - biedt Ocaro hen de kans om zich om te scholen tot klantcontactmedewerker.

Carolien de Oliveira Marreiros: “Zo vergroten we de kansen op de arbeidsmarkt en verkleinen we tegelijk de uitkeringskosten in Nederland. Een win-winsituatie. Inmiddels zijn er al 200 mensen opgeleid via Erkend Talent. De resultaten zijn bewezen. Maar liefst 80% van de deelnemers heeft een baan. En 93% van de deelnemers haalt na één jaar een erkend mbo3-diploma.”

Hoe werkt Erkend Talent?
• Deelnemers werken minimaal 20 uur per week bij een klantcontactcenter.

• Deelnemers volgen tegelijkertijd 8 uur per week de mbo3-opleiding ‘contactcenter medewerker’ in eigen tijd.

• Elke deelnemer wordt begeleid door een specialist van Ocaro en de praktijkopleider(s) van de werkgever.

• De werkgever betaalt de opleidingskosten. Via een subsidie krijgt hij deze grotendeels terug.

• De leer- en werkplek is gedeeltelijk betaald en gedeeltelijk onbetaald – de regelingen verschillen per gemeente.

Tijdens de opleiding leren deelnemers alles over waardevol klantcontact via telefoon, e-mail en online kanalen. Empathisch vermogen, goede communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid zijn de belangrijkste functie-eisen.

Voor wie?
Erkend Talent is voor alle werkzoekenden die graag aan de slag willen. Iedereen met hart voor dienstverlening en service, een klantgerichte instelling en mbo3 werk- en denkniveau is van harte welkom om deel te nemen. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

Maatschappelijk betrokken
Erkend Talent is een uiting van maatschappelijk betrokkenheid en werkt verrijkend voor organisaties. De stagiaires hebben een frisse kijk op zaken en het traject levert vaak waardevolle, zeer betrokken nieuwe collega’s op.

//Einde bericht

Bron: Ocaro

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution www.ezpress.eu

Links:
Kijk ook op Ocaro.nl

Contactinformatie
Carolien de Oliveira Marreiros
T: +31313654240
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: