VNG: `Betrek steden bij EU beleid kunstmatige intelligentie`

Den Haag, 14 Februari 2019 /EZPress/ - De Europese Unie kan meer ambitie tonen op gebied van kunstmatige intelligentie. Daarbij zou zij ook de link moeten leggen naar steden en regio`s. Dat vindt Jan Trei, rapporteur voor het Comité van de Regio’s (CvdR) over dit onderwerp.

Trei, burgemeester van Viimsi, rapporteerde afgelopen week aan de plenaire vergadering van het Comité over een publicatie van de Europese Commissie van april vorig jaar. Daarin stelt de COmmissie voor om een solide raamwerk op te zetten voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Europa.

Voortrekkersrol
Rapporteur Jan Trei benadrukt de voortrekkersrol die regio’s en gemeenten kunnen spelen in het ontwikkelen en omarmen van kunstmatige intelligentie. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om gebieden als zelfrijdend publiek transport en e-government. Daarnaast adviseert zij dat ontwikkelingscentra, zogenaamde ‘hubs’, strategisch geplaatst moeten worden in de Europese regio’s.

Ook zouden lokale en regionale overheden opleidingsfondsen moeten krijgen voor mensen die door deze technologische ontwikkeling hun baan verliezen, of die moeten omscholen om met de technologie te kunnen werken.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: