Ondernemers vragen vakbeweging snel weer aan tafel te komen voor beter pensioen

Den Haag, 11 Februari 2019 /EZPress/ - `Kom snel weer aan tafel.` Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, vandaag tegen een grote groep actievoerende politieagenten voor de Malietoren. De politiebonden blokkeren deze ochtend de toegang tot het pand van VNO-NCW en MKB-Nederland en dat van het ministerie van SZW om aandacht te vragen voor hun zorgen over het pensioen. De actie maakt onderdeel uit van een reeks protesten van de vakbeweging, die in november de pensioenonderhandelingen met het kabinet en werkgevers november afbrak.

Terug naar onderhandelingstafel
`Wij willen net zo graag als jullie een doorbraak in het pensioendossier. Wij nodigen de vakbeweging dan ook uit snel terug te keren aan de onderhandelingstafel met werkgevers en het kabinet. Alleen samen kunnen we namelijk echt iets bereiken voor jong en oud`, aldus De Boer in een gezamenlijke brief van VNO-NCW en MKB-Nederland aan de actievoerders.

Nieuwe pensioencontracten
De VNO-NCW-voorzitter ziet veel aanknopingspunten om snel tot afspraken te kunnen komen. Zo wijst hij op de twee nieuwe pensioencontracten die zijn ontwikkeld afgelopen jaar. `Contracten met een veel grotere kans op indexatie. En met de nieuwe pensioencontracten kunnen zzp`ers bovendien eenvoudiger pensioen opbouwen en wordt ons pensioen transparanter, eerlijker en persoonlijker.`

Koppeling aan levensverwachting
Ook werkgevers zien volgens de VNO-voorman dat het in sommige sectoren, zoals bij de politie, steeds lastiger wordt voor mensen om gezond de eindstreep te halen. `De één op één koppeling van de pensioenleeftijd aan de levensverwachting moet dan ook worden aangepast en we moeten veel meer inzetten op maatwerk, zoals deeltijdpensioen, waar dat nodig is.`

Gedeelde verantwoordelijkheid
`Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waar werkgevers en werknemers gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor dragen. Laten we die gedeelde verantwoordelijkheid waarmaken in plaats van eenzijdig actievoeren`, aldus De Boer.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: