Groenewegen sprint in Valencia naar eerste zege voor Team Jumbo-Visma

Amsterdam, 11 Februari 2019 /EZPress/ - Dylan Groenewegen heeft zondag de slotetappe van de Vuelta a la Comunitat Valenciana gewonnen. De 25-jarige sprinter was in Valencia de snelste in de massasprint. De Amsterdammer snelde daarmee niet alleen naar zijn eerste zege van het seizoen, maar ook naar de eerste van zijn ploeg Team Jumbo-Visma.

De korte etappe in Valencia werd gekenmerkt door de traditionele vroege vlucht, die door toedoen van Team-Jumbo Visma werd ingerekend in de finale. In de chaotische slotkilometer moest Groenewegen van ver komen, maar hij wist de etappezege in de laatste meters naar zich toe te trekken.

“Dit is een zege voor de gehele ploeg. Het team was heel erg sterk”, aldus Groenewegen. “Het was een zware finale met veel bochten en het tempo lag erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje te ver, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken. De ploeg heeft de hele dag op kop gereden en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Voor mij is deze zege heel belangrijk. Die geeft vertrouwen naar de wedstrijden die gaan komen. Dit was zo’n moment om dat te doen. Het is niet alleen mijn eerste zege, maar ook de eerste voor de ploeg onder de nieuwe naam. Ik ben heel erg blij. De kop is eraf.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: