Pow! Wow! Rotterdam genomineerd voor beste publieksevenement

, 07 Februari 2019 /EZPress/ - Het internationale street art festival POW! WOW! beleefde vorig jaar de eerste Europese editie in het M4H gebied in Rotterdam. De tweede editie volgt in september, maar voordat het zover is, wordt op 14 maart tijdens het 5e Nationaal Congres Evenementen in Deventer de winnaar van het Beste Publieksevenement gekozen. De vakjury die de prijs uitreikt richt zich hierbij op inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad. En POW! WOW! Rotterdam is genomineerd voor deze prestigieuze prijs!
“We zijn trots dat een nieuw festival op landelijke erkenning mag rekenen”, reageert festivaldirecteur Dave Vanderheijden opgetogen. “Dit is een bevestiging voor ons hele team dat we de juiste weg ingeslagen zijn, en motiveert ons om van de volgende editie een nog mooier feest voor iedereen te maken!”

Voorgaande editie
In 2018 was het Vierhavensgebied in Rotterdam in de ban van street art van de beste kunstenaars uit het binnen- en buitenland. Het gevarieerde festivalpubliek genoot in de stralende zon naast kunst ook van sport, street food en live hiphop acts op het buitenpodium. POW! WOW! Rotterdam is een uniek street culture festival in Rotterdam. Het draagt bij aan de internationale exposure van Rotterdam als cultuurstad, komt tegemoet in een behoefte van jongeren én ouderen en biedt straatkunstenaars een podium. In de realisatie van het festival benut POW! WOW! Rotterdam zoveel mogelijk de kracht van lokale ondernemers en andere culturele samenwerkingspartners.

Street art in Rotterdam
POW! WOW! Rotterdam sluit aan bij een lange historie op het gebied van graffiti en street art in Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat street art in Rotterdam een meerwaarde heeft ten opzichte van het huidige culturele aanbod, dat het bijdraagt aan het gevoel van veiligheid in de wijk door bewoners en een economische meerwaarde kent voor lokale ondernemers. Op 14 en 15 september 2019 vindt de tweede editie van POW! WOW! Rotterdam plaats in Rotterdam Zuid.

//Einde bericht

Bron: Pow!Wow! Rotterdam

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: