Pressroom eLuscious

PALO61: Eindelijk eerlijk over wijn

Foto:
PALO61 Bianco

Eerste wijn met vermelding voedingswaarden op etiket

Gorredijk, 31 Januari 2019 /EZPress/ - Heerlijk en eerlijk, ook als het op de kleine lettertjes aankomt. De nieuwe wijnserie PALO61 doet niet geheimzinnig over wat er in de fles zit. Van suikers en calorieën tot koolhydraten en andere voedingswaarden, het staat allemaal op het etiket. Daarmee voldoen de wijnen als eersten aan de wensen van Europese Unie én de consument. Wel zo eerlijk.

Regelgeving over de vermelding van voedingswaarden op de etiketten van dranken met meer dan 1,2 procent alcohol is er niet. Het is dus gissen naar hoeveel suikers en calorieën een glas wijn bevat. Het Italiaanse wijnhuis Castellani doet het anders en komt als eerste Europese wijnproducent met een serie wijnen die tegemoetkomt aan de wensen van de politiek én de consument: PALO61.

Eeuwenoude druivenrassen
Geestelijk vader van PALO61 is Piergiorgio Castellani, de vijfde generatie wijnmakers van het Italiaanse huis dat bestaat uit de wijnboerderijen Poggio al Casone, Tenuta Santa Lucia en Tenuta di Burchino in Toscane. Hier verbouwd hij de druiven die worden gebruikt voor de wijnen van PALO61. Zoals het oude en inheemse ras Ciliegiolo, een voorouder van de wereldberoemde Sangiovesedruif, het al even oude witte Italiaanse ras Trebbiano en de van oorsprong Rhônedruif Viognier.

Biologische wijnen
De druiven rijpen er 100 procent biologisch. Want zoals wijnmaker Castellani dat zelf zegt: „Het beste bewijs dat een wijnmaker zonder chemicaliën werkt, is als hij zelf woont en werkt omringd door zijn druivenranken. Ik woon hier al jaren, mijn kinderen zijn hier geboren en getogen en ik heb hier prachtige momenten beleefd met mijn familie, vrienden en medewerkers.”

Seks of een glas wijn?
En er is meer te vertellen over de wijnen van PALO61. Behalve biologisch zijn ze ook vrij van toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen. Suikers zijn niet toegevoegd, de wijnen zijn glutenvrij en sluiten aan bij een vegetarische en veganistische levenswijze. Het valt allemaal af te lezen aan het unieke etiket van PALO61, waarop ook de calorieën vermeld staan: 116 in een glas rode wijn. Iets meer dan je wegwerkt tijdens een half uur seks, maar toch écht iets minder dan in 100 gram linzen.

Exclusief bij Wijnvoordeel
De PALO61-wijnen zijn exclusief verkrijgbaar bij Wijnvoordeel in twee varianten: de robijnrode Rosso No. 7 Toscano vol kersen en kruidige tonen gemaakt van de druif Ciliegiolo en de frisfruitige, strogele Bianco No. 8 Toscano van Trebbiano en Viognier. Meer informatie over deze bijzondere wijnserie vindt u op www.wijnvoordeel.nl/palo61.

//einde bericht

Bron: eLuscious

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Links:
Bekijk de producten van Palo61

Volg eLuscious

Contactinformatie
Wijnvoordeel.nl
T: 035 7607658
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: