VNO-NCW: Intimidatie op werkvloer zelf aanpakken

Den Haag, 31 Januari 2019 /EZPress/ - Werkgever en werknemers moeten samen afspraken maken over het tegengaan van geweld en intimidatie op de werkvloer. Een internationaal verdrag daarover is niet nodig. Dat is de reactie van VNO-NCW en MKB-Nederland op de oproep van de vakbeweging om zo’n verdrag te ondertekenen.

Open cultuur
Volgens de ondernemingsorganisaties is het eigen bedrijf de meest geëigende plaats om afspraken tegen intimidatie te maken. Werkgevers moeten een open en constructieve bedrijfscultuur nastreven waarin werknemers hun klachten kunnen bespreken en worden geholpen in het vinden van een oplossing.

Klachtenregeling
Branches kunnen middelen aanreiken om geweld en intimidatie te voorkomen en tegen te gaan. Een voorbeeld daarvan is een klachtenregeling die individuele bedrijven kunnen aanpassen op de eigen situatie. Ook kunnen de best practices onderling worden gedeeld.

Niet nog meer regels
VNO-NCW en MKB-Nederland willen échte oplossingen en niet nog meer wet- en regelgeving of nóg een keer internationaal regelen in een verdrag dat het niet mag. ‘Wij moeten gewoon de Nederlandse wet uitvoeren en daarop handhaven.’

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: