KMM Groep breidt onderwijsactiviteiten uit met overname LanguageOne

Lelystad, 22 Januari 2019 /EZPress/ - LanguageOne, aanbieder van Nederlands Taal- en Cultuuronderwijs in het buitenland, is overgenomen door het in Lelystad gevestigde KMM Groep, waartoe ook Infinity College en IVIO-Wereldschool behoren. Daarmee wordt LanguageOne onderdeel van een organisatie met ruime kennis van de onderwijswereld en met de financiële slagkracht om de marktpositie van LanguageOne in Nederland en internationaal verder uit te bouwen.

Ruimte voor groei
Het is de bedoeling dat LanguageOne zich binnen de KMM Groep zelfstandig verder gaat ontwikkelen; Jaap Mos, tot voor kort mede-eigenaar van LanguageOne: “Alleen al in de afgelopen vijf jaar heeft LanguageOne vijf scholen in Azië en het Midden-Oosten overgenomen, een school voor afstandsonderwijs opgezet en een nieuw lesprogramma ontwikkeld dat eind 2018 gedigitaliseerd is. Het voelt goed om de organisatie nu over te dragen aan de KMM Groep. Om de positie van LanguageOne verder uit te bouwen is een sterke partij als de KMM-Groep onontbeerlijk. Deel uitmakend van zo’n krachtige organisatie, kan LanguageOne profiteren van synergie- en efficiencyvoordelen en zal er ruimte ontstaan voor verdere groei. Binnen de KMM Groep zijn meerdere organisaties actief in het onderwijsveld, zoals IVIO-Wereldschool en Infinity College, die op hun beurt weer kunnen profiteren van onze kennis en 35-jarige ervaring in de internationale onderwijswereld.”

Unieke kans
Aan de succesvolle onderwijsopzet van LanguageOne verandert niets. Zekerheid voor de leerlingen, leerkrachten en medewerkers blijft ook na de overname centraal staan. Het bestaande management van LanguageOne blijft ongewijzigd. Deidre Jakobs, algemeen directeur van LanguageOne: “Ik ben trots op de inspanningen van onze mensen die geleid hebben tot het punt dat nu bereikt is. De aansluiting bij de KMM Groep is een unieke kans; het stelt ons onder andere in staat nog beter in te spelen op de behoefte aan verschillende vormen van onderwijs, waarmee we onze leerlingen een solide basis geven in een digitaliserende en globaliserende wereld. De ervaring van de KMM Groep binnen het onderwijsveld geeft veel vertrouwen in deze volgende stap.”

Wereldwijd actief
LanguageOne, dat met tien eigen scholen wereldwijd actief is, werkt met een nieuw ontwikkeld lesprogramma dat geïnspireerd is op het gedachtengoed van het International Baccalaureate® (IB). De ambitie is om nog meer Nederlandstalige jongeren en (internationale) scholen in binnen- en buitenland te bedienen. De mix van klassikaal, blended en online onderwijs slaat goed aan. Juist het onderwijs in grote steden als Shanghai en Dubai vormt een goede aanvulling op de onderwijsactiviteiten van IVIO-Wereldschool (sinds 2003 onderdeel KMM Groep), dat zich met een compleet vakkenpakket van basisschool tot en met 6 VWO richt op afstandsonderwijs in meer dan 100 landen.

Over LanguageOne
LanguageOne biedt al 35 jaar kwalitatief hoogstaand moedertaalonderwijs in de Nederlandse taal en cultuur voor kinderen die in het buitenland wonen. LanguageOne is voortgekomen uit Rijnlands Education Worldwide (REW) naar aanleiding van het verzoek van Shell om in het buitenland Nederlands onderwijs te bieden aan kinderen van Shell-personeel. In 2012 is REW verder gegaan onder de naam LanguageOne. De organisatie is in de afgelopen jaren gegroeid tot een internationale speler met tien scholen in Azië, het Midden-Oosten, Australië en Europa: www.languageone.nl.

Over KMM Groep
De KMM Groep is een snelgroeiende en innovatieve bedrijvengroep met ruim 600 medewerkers, verdeeld over vier sterke labels: IVIO, Metafoor, Karmac en Prosu. De KMM Groep bestaat sinds 1998. De organisatie is ooit begonnen met vier bedrijven en is nu gegroeid naar een omvang van 22 bedrijven. www.kmmgroep.nl. Onderdeel van KMM Groep zijn IVIO-Wereldschool, dat al ruim 70 jaar onderwijs verzorgt voor Nederlandse kinderen in het buitenland (www.wereldschool.nl), en Infinity College, dat sinds 2017 vernieuwend particulier voortgezet onderwijs biedt in een moderne leeromgeving (www.infinitycollege.nl).

//Einde bericht

Bron: KMM Groep

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Contactinformatie
Richard Beers
E: klik hier



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: