101 tips om zelf water te besparen

Rotterdam, 21 Januari 2019 /EZPress/ - We verbruiken in Nederland gemiddeld 120 liter water per dag, stelt het voedingscentrum. Daar komt nog eens 3.450 liter bovenop als het water dat nodig is voor ons eten en drinken ook wordt meegenomen. Gezien ons hoge verbruik is het besparen van water aan de orde van de dag.

Op Energievergelijk.nl staan 101 tips om water te besparen.

Maar waarom is het terugdringen van ons waterverbruik zo belangrijk?

Klimaatverandering

Als gevolg van klimaatverandering is er op steeds meer plaatsen sprake van een waterschaarste. Ook in Nederland zijn er steeds meer inspanningen nodig om iedereen van schoon drinkwater te kunnen blijven voorzien. Niet alleen nu, maar ook voor de komende 20 a 30 jaar.

Klimaatverandering wordt overigens in de hand gewerkt doordat we ook veel warm water gebruiken. Voor het verwarmen van water is immers energie nodig. Energie die vaak wordt verkregen door het verbranden van fossiele brandstoffen, dat weer bijdraagt aan het broeikaseffect. Door minder warm water te gebruiken, besparen we dus niet alleen water, maar ook energie.

Maar hoe kunnen we ons verbruik tot een minimum beperken? Hieronder een paar tips.

Minder vlees en chocola

Voor het produceren van vlees en chocolade is veel water nodig: zo’n 1.500 liter per 100 gram. Door de consumptie van deze voedingsmiddelen te beperken, besparen we heel veel water. Ook voor het maken onze kleding is er veel water nodig. Een simpel katoenen T-shirt heeft een watervoetafdruk van 2.700 liter.

Waterbesparend sanitair

Er zijn talloze technologische oplossingen om ons waterverbruik terug te dringen. Zo zijn er waterbesparende douchekoppen en waterbesparende beluchters voor kranen. Daarnaast loont het om te investeren in een waterzuinig toilet met dubbele doorspoelfunctie.

Praktisch

Er zijn ook een aantal praktische manieren om je waterverbruik eenvoudig terug te dringen, zoals korter douchen, wachten tot de vaatwasser vol zit en het opvangen van regenwater in een ton.

//einde bericht

Bron: Humbird

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Links:
101 tips: water besparen

Contactinformatie
Energievergelijk
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: