Chemiebedrijven naar Rotterdam halen in plaats van Antwerpen

Den Haag, 11 Januari 2019 /EZPress/ - Het kabinet moet actie ondernemen tegen de ‘vlucht’ van buitenlandse chemiebedrijven naar de haven van Antwerpen. Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer in het AD naar aanleiding van de miljardeninvesteringen die Antwerpen binnenhaalde ten koste van de haven van Rotterdam. ‘Zo worden wij armer en de aarde warmer.’

Juist klimaatpartner
De Boer vindt het ‘Chefsache om vooral naar buitenlandse investeerders heel helder te maken dat Nederland de grote innovator en klimaatpartner wil zijn van het bedrijfsleven, en niet de boeman’. Chemische bedrijven op de Maasvlakte hebben juist allerlei plannen om hun uitstoot meer te verminderen dan bedrijven elders in Europa. Die ‘milieuwinst’ gaat verloren als bedrijven zich elders vestigen.

Nederlandse kop
De Boer: ‘Wij stralen nu naar potentiële investeerders uit dat Nederland nog een ‘kop’ op de Europese milieumaatregelen zet. Daarom raken we investeringen kwijt.’ De EU streeft bijvoorbeeld naar 40 procent minder CO2-uitstoot in 2030, terwijl het kabinet 49 procent als doel heeft gesteld.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: