Brexit: nog veel onduidelijk voor ondernemers over gevolgen ‘no-deal’

Den Haag, 19 December 2018 /EZPress/ - Nu de kans op een Brexit zonder deal (no-deal-scenario) steeds reëler wordt, is er bij veel ondernemers behoefte aan meer duidelijkheid over wat zo’n no-deal precies tot gevolg kan hebben voor hun activiteiten. Dat bleek tijdens de speciale Brexit-taskforce die VNO-NCW en MKB-Nederland gisteren hielden naar aanleiding van alle recente turbulente ontwikkelingen rond de Brexit-overeenkomst in Londen.

Vervolgbijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst werd afgesproken om in januari weer bij elkaar te komen met branches, bedrijven en overheden. Zo kan snel gekeken worden welke aanvullende (nationale) acties nodig zijn bovenop alle acties die de Europese Commissie al in beeld heeft gebracht in 78 zogeheten prepardeness notices. Daarnaast werd tijdens de bijeenkomst duidelijk dat de Nederlandse overheid een aantal simulaties gaat doen om te testen hoe de zaken ervoor staan bij een no-deal scenario. Ook begint de Rijksoverheid binnenkort een met publiekscampagne over Brexit.

Bereid je voor op een no-deal
Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moeten ondernemers de komende maanden in hun planning uitgaan van een no-deal en daar hun voorbereiding op afstemmen. Zo worden ondernemers opgeroepen om zo snel mogelijk de Brexit Impact Scan te doen en bijvoorbeeld te zorgen dat ze hun douanezaken alvast geregeld hebben. In deze handige to-do lijst wordt duidelijk waar je allemaal aan moet denken.

Taskforce Brexit met bedrijfsleven en overheid
In de Taskforce Brexit van VNO-NCW en MKB-Nederland zitten branches en bedrijven die sterk door Brexit geraakt worden. Ook vertegenwoordigers van de overheid zijn aanwezig bij de bijeenkomsten. De Taskforce wil bedrijven aangesloten houden bij de laatste ontwikkelingen, ervoor zorgen dat bedrijven en overheden van elkaar weten wat de gevolgen van Brexit-gerelateerde ontwikkelingen kunnen zijn en welke maatregelen eventueel nodig zijn.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: