Sfeervolle Kerstvakantie op Slot Loevestein

Poederoijen, 17 December 2018 /EZPress/ - Bijna 1.000 meter kerstlampjes, 31 kerstbomen, 450 kaarsen en een paar dozijn andere kerstversieringen. Beheerder Tim Schrijver van Slot Loevestein is in december samen met collega’s en vrijwilligers druk bezig om de hele vesting in een gezellige kerstsfeer te brengen. “Een gezellige en drukke periode,” vertelt Tim. “In slechts twee dagen tijd brengen we alle versieringen aan voor deze winterperiode. Als aan het einde van de middag voor het eerst weer de lampjes aangaan, loop ik met een grote glimlach rond. Het ziet er dan betoverend mooi uit. Dat is niet alleen leuk voor de eindejaarsfeesten en bruiloften die we in december hebben, maar ook voor de bezoekers die in de Kerstvakantie naar ons toekomen.”

Die Kerstvakantie is precies waarom we Tim even gebeld hebben. Wat is er allemaal te doen en wat zijn de hoogtepunten?

Tim steekt enthousiast van wal, “Slot Loevestein is 657 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. Deze vakantie zijn er dagelijks professionele gidsen in het kasteel en zij vertellen elk half uur een verhaal, waaronder het themaverhaal ‘van appel tot kerstbal’; hoe vierden de bewoners van Slot Loevestein Kerst door de eeuwen heen.”

Middeleeuws entertainment
Het eerste weekend komen de prachtige dames en heren, jonkvrouwen en ridders van de Orde van de Drie Hornen. Zij voeren je mee naar vroegere tijden zodat je kunt beleven hoe er werd geleefd en gevochten op Slot Loevestein. Bezoek de ridders in hun kampement en schuif aan bij het kampvuur. Aanschouw hun dappere vechtkunsten en als je dapper genoeg bent krijg je misschien ook wel tips om een echte ridder te worden van deze moedige krijgers.

Treed binnen in het kasteel en ontmoet de adel van die tijd in de grote Zael waar zij aan een prachtig rijk gevuld banket zitten, zij zullen je graag te woord staan over alle pracht en praal en wil je weten hoe zo’n mooie jurk gemaakt werd dan leggen ze je dat graag uit. Maar geen banket is compleet zonder vermaak van dans en muziek. Een oog en oorstrelende ervaring. Leer hoe zo’n banket gemaakt werd, door een kijkje te nemen in de keuken waar al deze geheimen prijsgegeven worden. En voor de echte ridders onder ons is er in de ridderkamer een heuse wapenschouw waar je kan voelen hoe zwaar een zwaard nu echt is of hoe het is om een helm te dragen.

Loevestein by night - Kaarsverlichte rondgang
“Persoonlijk vind ik Loevestein by Night één van de meest bijzondere evenementen elk jaar,” verklapt Tim. “Gezellig samenzijn rondom vuurkorven met een warme chocomel of glühwein en aansluitend een stamppotbuffet, daarna een rondleiding door het kasteel wat speciaal voor deze avond helemaal verlicht is met kaarsjes. Ik heb het nu al enkele jaren gezien, maar dat is zo’n magisch gezicht. Als afsluiter vertelt de gids een mooi verhaal bij de haard.... De avond wordt opgeluisterd met muzikale begeleiding van Carol Group Close2Xmas.”

Op donderdag 27 december en donderdag 3 januari. De avond begint om 17.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en vol = vol.

Nog veel meer activiteiten
“Verder zijn er vrijwel dagelijks extra activiteiten,” vertelt Tim tot slot. “Een workshop om een “natuurlijke kerstbal” te maken, struintochten voor het hele gezin, kerstmuziek in de vesting en het kasteel, en de tinnegieter komt verschillende dagen langs. En natuurlijk kan de escape room geboekt worden. Op onze site staat het programma van dag tot dag.”

Openingstijden en toegangsprijzen
Zaterdag 22 december t/m zondag 6 januari van 11.00 uur tot 17.00 uur. Let op: Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn zowel het kasteel als de vesting gesloten.

De vesting is gratis te bezoeken. Om het kasteel, de expositie Opgegraven en alle andere activiteiten te bezoeken geldt de reguliere entreeprijs.
Volwassenen: € 14,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar: € 9,50
Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis
Museumkaart: gratis

//Einde bericht

Bron: Slot Loevestein

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: