Honden met een baan presenteren zich tijdens Hond2018

Amsterdam, 13 December 2018 /EZPress/ - Op 14, 15 en 16 december vindt in de RAI Amsterdam hét hondenevenement van Nederland plaats: Hond2018. Het evenement biedt een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor hond en gezin, waarbij ‘houden van honden’ centraal staat. Dagelijks zijn er diverse demonstraties van ‘honden met een baan’, zoals assistentie- en reddingshonden.

Veel mensen weten hoe belangrijk blindengeleidehonden zijn. Dat een hond bij nog veel meer lichamelijke én mentale problemen een belangrijke rol kan spelen is minder bekend. Deze honden worden assistentiehonden genoemd en helpen onder andere mensen met een (hardnekkige) eetstoornis of post-traumatische stressstoornis. Tijdens Hond 2018 is Dutch Assistance Dogs aanwezig om uit te leggen waarom een assistentiehond letterlijk én figuurlijk een levensgroot verschil maakt. Ook geven zij met deze fantastische honden diverse demonstraties. Tijdens deze demonstraties delen cliënten hun verhaal met het publiek op zaterdag 15 december en zondag 16 december.

Ook reddingswerkhonden hebben een zeer belangrijke baan. Ze kunnen geuren onderscheiden en zijn daardoor in staat mensen op te sporen die bijvoorbeeld tijdens een aardbeving onder puin terecht zijn gekomen. Als de hond een vermist persoon heeft geroken gaat hij blaffen, krabben en geeft hij op die manier aan waar hij de persoon heeft geroken. Reddingswerkhonden zijn uitermate nuttig en van grote waarde voor de samenleving. De Polderspeurders geven op zaterdag 15 en zondag 16 december een workshop reddingshondenwerk in de Royal Canin Ring tijdens Hond2018.

Profiteer van voorverkoop-korting
Wil je deze honden met een baan komen bewonderen? Hond2018 vindt plaats op 14, 15 en 16 december in de RAI Amsterdam. Bezoekers profiteren in de online ticketshop van €2,50 voorverkoopkorting per ticket en van korting op de parkeertarieven. Er zijn speciale gezinstickets voor twee volwassenen met maximaal vier kinderen verkrijgbaar voor €30,00. Hond2018 is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.hond-event.nl.

//Einde bericht

Bron: Raad van Beheer Op Kynologisch Gebied in Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: