Van Riessen wint goud, Büchli zilver op wereldbeker Berlijn

Amsterdam, 03 December 2018 /EZPress/ - Na zaterdag al goud en brons gewonnen te hebben, zette de BEAT Cycling Club baanploeg zondag hun goede vorm voort met nog twee podiumplekken. Laurine van Riessen beloont haar sterke Keirintoernooi met een gouden medaille na een sterke sprint van kop af voor de winst in de finalerit. Matthijs Büchli geeft met een zilveren sprintmedaille een mooi vervolg aan zijn gouden medaille op de Keirin.

Laurine van Riessen reed een sterke eerste ronde, waar ze middels een tweede plek een plaatsje in de tweede ronde verzekerde. Deze rit won ze, waarna ze haar opwachting mocht maken in de finale om plekken 1 tot en met 6. Van Riessen besloot in haar typische stijl vroeg aan te vallen en kon haar concurrenten achter zich houden tot de meet: "Dit toernooi liep super. De eerste twee rondes gingen goed, ik kon twee keer goed vroeg aangaan en wist mezelf daarmee te kwalificeren voor de finale. De keerzijde van zo`n inspanning is dat je je benen wel voelt in de finalerit. Ik had eigenlijk niet meer verwacht dat ik kon winnen, maar ik ging gelukkig op precies het goede moment. Ik zag Stephanie Morton in mijn ooghoek komen en toen wist ik dat ik moest gaan. Daarmee kon ik haar voor de rest van de rit achter me houden en dat levert dit geweldig resultaat op.

"Ik kijk positief terug op mijn wereldbekerweekend. Mijn sprintritten was ik niet tevreden over, maar mijn persoonlijk record op de 200 meter gaf aan dat de vorm goed zat. Daarna het Keirintoernooi winnend afsluiten is een mooie bekroning daarvan."

In de sprintfinale nam Matthijs Büchli het op tegen de Australiër Matthew Glaetzer, die ook in de vorige twee wereldbekers al in de finale van het sprinttoernooi stond. "Deze zilveren medaille voelt heel goed. Glaetzer is niet voor niets de wereldkampioen en wanneer je er dan nog zo dichtbij komt, ben ik heel erg tevreden," vertelde Büchli na afloop, die vroeg op de dag al aangaf vermoeid te zijn van de eerdere inspanningen van deze wereldbeker: "Terugkijkend op dit weekend had ik mezelf sneller verwacht op de teamsprint. Maar de manier waarop het sprint- en Keirintoernooi uitpakken maakt het weekend weer goed."

BEAT verlaat de wereldbeker in Berlijn met tweemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons. De focus verschuift voor de ploeg nu richting de wereldbeker in Londen, Groot Brittanië, van 14 tot en met 16 december 2018.

//Einde bericht

Bron: BEAT Cycling Club

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: