Kerstmarkt in Oldenburg - beschouwelijk, gezellig en altijd weer bijzonder

Foto:
Foto: NLConnection Travel - Sascha Stueber

Oldenburg, 21 November 2018 /EZPress/ - Een interessante tentoonstelling in een van de vele musea; zien en gezien worden met een kopje koffie in een van de vele kleine cafés. En dan weer op pad in het gezellige voetgangersgebied. Door de vele zijstraatjes slenteren met winkels die nog door de eigenaar zelf worden gerund. Zo kan een perfecte dag in Oldenburg eruit zien. En in de advent doet Oldenburg er nog een schepje bovenop met de betoverende kerstmarkt.

Er gaat niets boven een bezoek aan de Lamberti-Markt in Oldenburg om echt in kerststemming te komen. Eind november is het weer zover. In het gezellige voetgangersgebied stralen overal de lichtjes en de kerstmarkt is weer vier weken lang geopend. De markt met meer dan 120 individueel versierde houten kraampjes en veel dennengroen staat van 27 november tot en met zaterdag 22 december 2018 in het historische centrum bij het kasteel, het oude gemeentehuis en de St.Lamberti-kerk, waar de markt naar vernoemd is. Elk kerstkraampje is anders en veel producten worden ter plekke gemaakt. Er wordt gebakken en gebraden dat het een lieve lust is: vlees, vis en zeevruchten, gebak, amandelen, lebkuchen, voor ieder wat wils. Je vindt er natuurlijk ook dampende glühwein, feuerzangenbowle (soort punch) en niet-alcoholische drankjes. Zo blijf je warm en krijg je weer energie. Er zijn volop speciale producten van topkwaliteit te koop. Deze lopen uiteen van kerstboomversieringen en kerstdecoratie, speelgoed van hout en blik, handgemaakte kaarsen, keramiek en manden, textiel, geschenkartikelen tot sieraden. Meer informatie over de openingstijden en het programma is te vinden op www.wegnaaroldenburg.nl.

Openingstijden:
Dag van de opening (27 nov.): 17:00 - 20:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 11:00 - 21:30 uur
Zondag t/m donderdag: 11:00 - 20:30 uur
Zaterdag 1 december (koopavond): 11:00 - 24:00 uur

Meer informatie:
Touristinfo // Ticketshop Oldenburg | Langenstraße 3 | 26122 Oldenburg
Tel. +49 (0)441 361613-66 | info@oldenburg-tourist.de | www.wegnaaroldenburg.nl

//Einde bericht

Bron: NLConnection Travel

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: