Epidaurus-prijs voor Openluchttheater Soest

Amsterdam, 09 November 2018 /EZPress/ - Openluchttheaters.nl (Vereniging Nederlandse Openluchttheaters) introduceerde vorig jaar de Epidaurus-prijs om initiatieven voor de inhoudelijke en facilitaire ontwikkelingen in het openluchttheater te stimuleren. Het doel is de theaters uit te dagen hun meest innovatieve ontwikkelingen te delen.

Tijdens de Jaardag van Openluchttheaters.nl op zaterdag 3 november werd Openluchttheater Cabrio Soest door de leden gekozen als winnaar met de introductie van het horecaplein.
Openluchttheater Cabrio kwam met drie innovaties: creatie van een horecaplein, eigen geluidmetingen en een andere manier van inhuur van techniek. Genomineerd werd het horecaplein dat met klein podium geworden is tot een plek waar voor, tijdens en na de voorstelling het publiek samenkomt onder het genot van een drankje. Voorafgaand aan de voorstelling wordt de toegang tot de tribune bewust afgesloten. Het heeft de omzet verhoogd en bijgedragen aan de tevredenheid van de bezoekers.

Openluchttheater Cabrio, gebouwd in 1938 in het kader van de werkverschaffing, werd in 1994 heropend waarmee een eind kwam aan bijna 20 jaar leegstand. Sinds de heropening hebben vele vrijwilligers hard gewerkt aan de renovatie en upgrade van het theater om o.a. de overkapping van het toneel, bankjes op de tribune, techniek (stroomvoorziening, licht en geluid), een online-ticketsysteem en een horecaplein te realiseren. Dit alles altijd met behoud van de markante en magische sfeer van het openluchttheater.
Optredens van grote artiesten als De Dijk, Racoon, Brigitte Kaandorp, Rowwen Hèze, De Wereldband en Edwin Evers Band zijn inmiddels bijna gewoon. Dit jaar vierde Cabrio haar 80-jarig jubileum en mocht maar liefst ruim 12.000 bezoekers verwelkomen.

Bijna alle openluchttheaters in Nederland zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties, waarbij vele medewerkers zich belangeloos inzetten om het theater nog mooier en professioneler te maken. Elk jaar gaan zij de uitdaging aan om met (zeer) beperkte middelen een maximaal resultaat te bereiken. Dat is terug te zien in de bezoekersaantallen: de 40 leden van openluchttheaters.nl ontvingen afgelopen jaar samen bijna 439.000 bezoekers verdeeld over 757 voorstellingen.

De prijs is vernoemd naar het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid, het theater van Epidaurus. Dit openluchttheater werd in de 4e eeuw voor Chr. gebouwd en biedt plaats aan 14.000 toeschouwers. Het is werelderfgoed en als zodanig ook een grote trekpleister. Een prijs vernoemen naar dit theater is een zeer bescheiden eerbetoon aan onze verre voorouders op het gebied van openluchttheater.

//Einde bericht

Bron: www.Openluchttheaters.nl.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: