Pressroom Max Property Group

MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

Het Dominium Platform kondigt het eerste tokenised vastgoedfonds aan in Nederlands dat mogelijk is gemaakt door Blockchain technologie.

Rotterdam , 08 November 2018 /EZPress/ - Max Property Group (MPG) gebruikt het nieuw ontwikkelde vastgoedplatform, Dominium, om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren. Investeren én verkopen binnen dit fonds gaat geheel automatisch. Dit is het tweede Nederlandse fonds en het eerste in de geschiedenis dat een op blockchain gebaseerd platform gebruikt.

Max Property Group (MPG) gebruikt hun nieuw ontwikkelde vastgoedplatform, Dominium, om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren "


Dominium-gebruikers kunnen zich online inschrijven, de KYC-procedures digitaal doorlopen, wettelijke vastgoedobligaties kopen vanaf € 1.000 die al aan regelgeving voldoen. Zodra het fonds volledig is volgeschreven, kunnen de tokenised-activa met andere gebruikers ruilen.

Vastgoeddirecteur Esther Dekker zegt:
`Het gebruik van blockchain-technologie maakt het mogelijk dat investeerders kunnen deelnemen vanaf slechts € 1.000 in plaats van het minimum van € 10.000 dat we moesten stellen voor het vorige Nederlandse fonds.`

Het oorspronkelijke Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund I dat 8% rendement per jaar plus een winstaandeel bood, werd in september 2016 gelanceerd en was volledig volgeschreven in het eerste jaar.
Na het opzetten van andere beleggingsfondsen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, besloot MPG mee te investeren in een op blockchain gebaseerd platform dat het beleggingsproces voor zowel hun klanten als werknemers zou stroomlijnen.

Het resultaat leverde het platform Dominium op, dat gebruikt maakt van Ardor blockchain-technologie om brede scala aan diensten te bieden binnen de vastgoedsector, zoals het starten van gereguleerde en niet-gereguleerde vastgoedfondsen, projectbeheer, vastgoedvermeldingen en slimme contracten in meerdere talen en in meerdere landen. Tot vandaag heeft geen enkel ander blockchain platform deze combinaties van diensten aangeboden.

Het tweede Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund II, biedt 6,25% rendement per jaar plus winstdeling en wordt gelanceerd op het Dominium-platform. Het doel is dat het automatiseren van het beleggingsproces zal leiden in meer gestroomlijnde ervaring.

Hoofd van de ontwikkeling Erwin Van Kekem zegt:
“Al het harde werk van de afgelopen maanden dat is geïnvesteerd is nu in volle gang. We hopen dat het door ons ontwerpen platform helpt om het werk van iedereen te makkelijker, eenvoudiger en efficiënter te maken. Onze diensten bieden deze mogelijkheid ”

Over Dominium
De ontwikkeling van Dominum begon eind 2017 met een officiële lancering in mei 2018. Binnen 6 maanden heeft het platform meer dan aangemelde 60.000 gebruikers uit meer dan 170 landen. Miljoenen euro`s aan onroerend goed zijn door de oprichters Max Property Group en Munte Immobilien overgedragen aan Dominium. Dominium is geregistreerd in Nederland en richt zich op de ontwikkeling en het onderhoud van het Dominium-platform en investeren in onroerend goed. Het bedrijf staat onder toezicht van Confidon.

Links
Pitch deck
White paper
Introduction video
Website
Blog (Medium)
Facebook
Twitter
Youtube
Telegram
LinkedIn

Founding Team
Voorzitter: Sven-Thomas Munte
Managing Director: Mark Lloyd
Vastgoeddirecteur: Esther Dekker
Hoofd van de ontwikkeling: Erwin Van Kekem
Blockchain: Ardor Platform

Over Munte Immobilien
Sinds 1960 is Munte Immobiliën al succesvol bezig in de residentiële en commerciële vastgoedsector. Het bedrijf, geleid door Sven-Thomas Munte is in 58 jaar uitgegroeid van een familiekantoor tot een marktleider die makelaardij-, vastgoedverkoop en -development services aanbiedt. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan 30 werknemers in dienst en beheert het 4,000 residentiële en commerciële eigendommen in Noord-Duitsland. Gehuisvest in het eigen kantoorgebouw in hartje Braunschweig, is dit bedrijf nu een marktleider in het beheer van residentiële eigendommen.

Over Max Property Group
Max Property Group is een internationaal bedrijf van vastgoedprofessionals met tientallen jaren ervaring op het gebied van vastgoedbelegging, verhuur en fondsbeheer. Max Property Group is opgericht in 2015 en lanceerde haar eerste vastgoedfonds in 2016. Andere fondsen volgen snel in het Verenigde Koninkrijk en in Duitsland die gebruik maken van vergelijkbare bedrijfsmodellen aangepast op lokale regelgevingen. In 2017 besloten de ondernemers om hun bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen door administratieve en marketingtaken te verminderen en efficiënter te maken. Aan het begin van 2018, is de ontwikkeling van het Dominium-platform in start gegaan in samenwerking met lange termijn partner Munte Immobilien en andere leden.

//einde bericht

Bron: Dominium

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.


Links:
Alles over de Max Property Group
Voor meer informatie ga naar de website van Dominium

Volg Max Property Group

Contactinformatie
Esther Dekker
T: 0629065676
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: