Nog dit jaar verhoging raadsledenvergoeding kleine gemeenten

Foto:
Creative Commons/Wiki

Den Haag, 06 November 2018 /EZPress/ - Nog dit jaar wordt de raadsledenvergoeding in kleine gemeenten (minder dan 24.000 inwoners) verhoogd. Met terugwerkende kracht wordt in 147 gemeenten voor 2442 raadsleden de raadsledenvergoeding verhoogd vanaf de installatie van de nieuwe gemeenteraden op 29 maart 2018.

Ik ben verheugd dat we eindelijk overeenstemming hebben bereikt in het belang van de positie van raadsleden
Aldus Jan van Zanen, voorzitter van de VNG. `Zo zorgen we er samen voor dat raadsleden genoeg tijd kunnen vrijmaken om hun raadswerk zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Dat is goed voor het raadslid, de raad, de democratie en de inwoners`.

De verhoogde raadsledenvergoeding bedraagt € 959 per maand en is gelijk aan de raadsledenvergoeding in gemeenten vanaf 24.000 - 40.000 inwoners.

Belang raadsleden voorop
Nut en noodzaak van deze verhoging werd al lang door alle betrokken partijen onderschreven. De financiering was het belangrijkste punt. Er is overeenstemming bereikt over de structurele dekking ten laste van het gemeentefonds in het licht van de door de Tweede Kamer aangenomen motie. Voor de VNG staat het belang van raadsleden, die al zo lang wachten, voorop.

Robbert Lievense, voorzitter van de VNG-Commissie Raadsleden en Griffiers en bestuurslid VNG: `De VNG zet zich samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden al jaren in voor een beloning van raadsleden die past bij de zwaarte en verantwoordelijkheden van het raadswerk. Ik ben daarom tevreden dat de minister van BZK dit besluit nog dit jaar zal effectueren.`

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: