Pressroom De Kunstcollegas BV

Nationale Kunstweek 10-18 november

Foto:

Honderden locaties te bezoeken

Raamsdonksveer, 31 Oktober 2018 /EZPress/ - Van 10 tot en met 18 november vindt in heel Nederland de zestiende editie van de Nationale Kunstweek plaats, georganiseerd door Stichting Kunstweek. Honderden kunstenaars en organisaties doen mee. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, musea en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.

een week lang extra van beeldende kunst genieten "


De Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar. Daarna vindt in het eerste weekend een van de grootste kunstbeurzen plaats waar kunstenaars zelf kunnen exposeren: de Nationale Kunstdagen in de Beursfabriek in Nieuwegein (10 en 11 november). Ruim 260 kunstenaars tonen en verkopen daar hun werk.

Tijdens de week zelf zijn in heel Nederland kunstzinnige locaties te bezoeken en organiseren veel galerieën, musea, lokale verenigingen en meer, speciale activiteiten zoals exposities, workshops, demonstraties en rondleidingen. Ook staat beeldende kunst bij meerdere gemeentes een week lang extra in de belangstelling.

De Kunstweek wordt afgesloten met het Landelijk Atelierweekend op 17 en 18 november. Dit evenement is binnen enkele jaren uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. Tijdens dit weekend stellen meer dan 400 kunstenaars in het hele land hun atelier open voor het publiek en worden workshops en demonstraties georganiseerd.

Het thema-beeld van de Kunstweek is dit jaar geïnspireerd op het feit dat bijna iedereen in Nederland zich af en toe bezighoudt met (het maken van) kunst.

Kunstliefhebbers vinden op Kunstweek.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens de Kunstweek te bezoeken zijn, evenals meer informatie over het Landelijk Atelierweekend, Kunstenaar van het jaar, de Nationale Kunstdagen en andere evenementen tijdens de Kunstweek.

//Einde bericht

Bron: Kunst Collegas

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Alle informatie over de Kunstweek

Contactinformatie
Stichting Kunstweek
T: 0162580909
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: