Consument minder positief in oktober

Den Haag, 19 Oktober 2018 /EZPress/ - De stemming onder consumenten is in oktober 2018 voor de derde maand op rij minder positief dan een maand eerder, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 4 punten en komt uit op 15. Het oordeel over het economisch klimaat is minder positief. Ook daalt de koopbereidheid.
Met 15 ligt het consumentenvertrouwen in oktober echter ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Consumenten minder positief over economisch klimaat
Consumenten oordelen in oktober voor de derde maand op rij minder positief over de economie. De deelindicator Economisch klimaat daalt van 34 naar 28. Zowel het oordeel over de afgelopen als dat over de komende twaalf maanden was minder positief dan in september.

De koopbereidheid neemt af in oktober. Deze deelindicator komt uit op 6, tegen 8 in september. Consumenten zijn iets minder positief over hun financiële situatie en zij vinden de tijd minder gunstig voor het doen van grote aankopen.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: