Banenmarkt Lelystad levert 160 matches op

Foto:
Succesvolle banenmarkt Lelystad. Eigen foto.

Lelystad, 12 Oktober 2018 /EZPress/ - Tijdens de drukbezochte Lelystadse Banenmarkt die op donderdag 11 oktober bij Werkbedrijf Lelystad werd gehouden hebben tweeënveertig werkgevers tegen de 160 matches weten te realiseren. De komende weken vinden er vervolggesprekken plaats en zal blijken of de kliks tussen werkzoekenden en werkgevers een even groot aantal vervulde vacatures zal opleveren.

“Daarmee is de Banenmarkt een groot succes gebleken!”, blik een tevreden Onno Vermooten terug. Vermooten is directeur van Werkbedrijf Lelystad en heeft samen met UWV de Banenmarkt georganiseerd. Vorig jaar is het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) begonnen met een banenestafette waarbij elke bij het RWF aangesloten gemeente een banenmarkt zou organiseren. “Na Dronten waren wij als vijfde gemeente aan de beurt”, zegt Vermooten. “Wij hebben gekozen voor een aanpak waarbij de deelnemende werkgevers middels de speeddate methode met kandidaten in contact kwamen. Dat bleek een goede keus, gezien het grote aantal zogenaamde matches.”

Filevorming
Snelheid was beslist geboden, want de banenmarkt duurde slechts van 10.00 tot 12.00 uur in middag. Dat zorgde aan het begin voor wat filevorming bij de ingang van het Werkbedrijf aan de Vaartweg. Eenmaal binnen konden de werkzoekenden in het restaurant op de begane grond van het Werkbedrijf en op de 1e etage kennis maken met de Lelystadse werkgevers.

De kliks waren goed
Bij binnenkomst ontvingen zo’n vierhonderd werkzoekenden een handig overzicht van alle vacatures en konden zij direct met de werkgever in gesprek daarover. Opvallend was de grote belangstelling voor de banen van Woonzorg en Bataviahaven. Ook Heembeton van de Ruwbouw Groep was blij verrast met de toeloop. HR-manager van Micronics, Senna van Peperzeel, vatte het samen: “De belangstelling was boven verwachting groot, we hebben hele goede gesprekken gevoerd met kansrijke kandidaten. De kliks waren vaak goed, waardoor ik er vertrouwen in heb dat ze tot aanstellingen zullen leiden.”

Banenafspraak
De Banenmarkt stond niet alleen open voor mensen uit de Banenafspraak die door allerlei oorzaken een afstand tot de arbeidsmarkt hebben: Vermooten: “Deze groep heeft hulp nodig bij het vinden en behouden van werk. Dat is wat het Werkbedrijf Lelystad dan ook beoogt. Aan de andere kant hebben we samen met UWV de banenmarkt ook gericht op de regulier werkzoekende. Niet alleen werkgevers profiteerden van deze mix. Ook de uitzendbureaus waren er bij gebaat omdat zij vaak een breed pallet aan vacatures in de aanbiedingen hebben.”

Almere zet estafette voort
De in het RWF deelnemende gemeenten – Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk - hebben de banenestafette nu voltooid. Maar dat is voor de gemeente Almere geen reden om het estafettestokje in de kast te leggen. In tegendeel, binnenkort zal de Lelystadse wethouder John van den Heuvel het stokje overdragen aan zijn Almeerse ambtscollega Jerzy Soutekouw, die nog dit jaar de RWF-banenestafette met een banenmarkt in Almere zal voortzetten.

//Einde bericht

Bron: Flevoland Werkt!

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu



Download foto: Low-res Full-res



EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: