Uitbetaling afkoopsom regresrecht Wmo 2018

Den Haag, 11 Oktober 2018 /EZPress/ - Eind oktober betaalt de VNG de afkoopsom uit aan de gemeenten die deelnemen aan de regresovereenkomst Wmo. Gemeenten ontvangen voor 2018 een bedrag van € 0,6265 per inwoner. De uitbetaling gebeurt op basis van het inwonertal per 1 januari 2018.

U ontvangt van ons een brief (creditfactuur) waarin het bedrag vermeld staat dat uw gemeente ontvangt voor de kosten die u maakt voor de Wmo-voorzieningen voor regrescliënten. Het is de bedoeling dat u er zelf voor zorgt dat het bedrag terecht komt bij de gemeentelijke afdeling die de Wmo-voorzieningen verstrekt.

Het regresrecht
Het regresrecht stelt gemeenten in staat de kosten voor Wmo-voorzieningen te verhalen op een derde bij wettelijke aansprakelijkheid, in het geval van een ongeval dat tot de beperkingen heeft geleid. Gemeenten komen daarbij meestal uit bij een aansprakelijkheidsverzekeraar. De VNG en het Verbond van Verzekeraars sloten voor 2015, 2016, 2017 en 2018 een overeenkomst waarmee de verzekeraars het regresrecht afkochten.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: