Pressroom De Kunstcollegas BV

Alexander Pechtold opent Annual Dutch Art Fair 2018

191 kunstenaars - kunstverzamelaar Frans Oomen - `s werelds grootste olieverfschilderij

Raamsdonksveer, 09 Oktober 2018 /EZPress/ - Vrijdag 12 oktober opent Alexander Pechtold de achtste editie van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) in het World Fashion Centre in Amsterdam.

De ADAF is een van de grootste kunstbeurzen waar professionele kunstenaars hun werk zelf exposeren en verkopen "


Tijdens de ADAF 2018, van 12 tot en met 14 oktober, presenteren 191 kunstenaars uit 15 verschillende landen ruim 1.800 kunstwerken. Naast veel schilderijen zijn er ook objecten in brons, steen, keramiek en glas, sieraden, tekeningen en grafiek. Daarnaast is er textiele vormgeving, fotografie en conceptuele kunst. Alle kunstenaars zijn zelf aanwezig en spreken graag over hun passie, inspiratie en de ideeën achter hun werk. Op vrijdagavond 12 oktober om 18 uur zal Alexander Pechtold de beurs officieel openen. De heer Pechtold is behalve voormalig fractievoorzitter van D66 ook ex-veilingmeester en voorzitter van de kunstcommissie van de Tweede Kamer.

Portrait Gallery
Tijdens deze editie van de ADAF zijn er ook 24 kunstwerken te bewonderen uit de bijzondere collectie van de Amsterdamse kunstverzamelaar Frans Oomen. Deze persoonlijke selectie bevat werk van onder andere Marina Abramovic, Herman Brood, Willem de Kooning, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn, Warhol en Rembrandt. Het centrale thema van de expositie is `portret`, de mens in al zijn gedaantes. Meerdere deelnemende kunstenaars aan de ADAF hebben zich door deze werken en het thema laten inspireren en exposeren ook een kunstwerk. Alle portretten zijn te bewonderen in de Portrait Gallery, verspreid over de beurs.

’s Werelds grootste olieverfschilderij
Daarnaast heeft de ADAF 2018 nog een primeur: voor het eerst is ’s werelds grootste olieverfschilderij (gemaakt door één persoon, te weten kunstenaar Charles Frank) in Nederland te zien. Het schilderij ‘La Source’ – dat de Bergrivier representeert, van de bron tot de zee – is 1,80 meter hoog en 21 meter lang. Met dit project wil de organisator, Cape Winelands Biosphere Reserve (http://capewinelandsbiosphere.co.za), internationaal meer bewustzijn creëren voor biosfeerreservaten in Zuid-Afrika en voor het werk dat ze in de regio ondernemen voor behoud en ontwikkeling. Het kunstwerk is bij de ingang van de beurs te zien.

//Einde bericht

Bron: Kunstcollegas BV

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Alle informatie over de beurs Annual Dutch Art Fair 2018

Contactinformatie
Annulal Dutch Art Fair
E: klik hierEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: