Robots openen tentoonstelling Robots love Music

Utrecht, 21 September 2018 /EZPress/ - Op spectaculaire wijze hebben drie robots donderdag de tentoonstelling Robots love Music in het Utrechtse Museum Speelklok geopend. De komende maanden staat het museum volledig in het teken van muzikale robots die vanuit de hele wereld naar Utrecht zijn gekomen.

Tijdens de opening was een bijzondere rol weggelegd voor Topo, de huisrobot van Chriet Titulaer. Nadat robot Amy op het podium werd geïnterviewd en samen met een vier meter hoge mechanische hand aftelde, mocht Topo de tentoonstelling daadwerkelijk openen.
Robots love Music is tot en met 3 maart 2019 te zien. Talloze muziekrobots, waaronder de hypermoderne Shimon, de robotcollectie van Chriet Titulaer en de eeuwenoude, manshoge Klarinetspeler zijn dan in Utrecht te bewonderen. Vele van hen maken muziek. Ze spelen viool, blokfluit, piano, trompet, harp en zelfs banjo. Duidelijk wordt dat de oudste en nieuwste muziekrobots niet alleen hersens, maar ook een hart hebben.

Gedurende de tentoonstelling vinden er een groot aantal robotevenementen plaats op verschillende Utrechtse locaties. Zo treedt robot Shimon 26 september samen met zijn maker Gil Weinberg op in TivoliVredenburg tijdens Vrije Geluiden en speelt het Rosa Ensemble de muzikale voorstelling Koppie Koppie, Robokoppie! in de herfstvakantie in Museum Speelklok.

www.robotslovemusic.nl

//Einde bericht

Bron: Museum Speelklok

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: