Boekhoudregels aanpassen door Europese Commissie is slecht plan

Den Haag, 18 September 2018 /EZPress/ - De Europese Commissie wil een eigen interpretatie geven aan mondiale boekhoudregels, door een eigen set Europese regels in te voeren. Een slecht plan, volgens VNO-NCW. In de praktijk betekent dit dat bedrijven andere winstcijfers in verschillende werelddelen moeten presenteren.

Goed vergelijkbaar
Momenteel worden in 144 landen de boekhoudregels van de IASB, de zogeheten IFRS-standaarden, gevolgd. Dat maakt het mogelijk om jaarrekeningen van beursgenoteerde bedrijven wereldwijd goed vergelijkbaar te maken. `Alle ondernemingen zijn eraan gewend. Je kunt kritiek hebben op onderdelen, maar het grote voordeel is dat iedereen dezelfde taal spreekt. Dus laten we nou alsjeblieft geen lokale uitvindingen gaan doen`, betoogt VNO-NCW.

Kapitaal duurder
Een nadeel is dat als het voor beleggers moeilijker wordt om bedrijven met elkaar te vergelijken, zij voorzichtiger zullen worden bij het analyseren van de financiële cijfers. En daardoor zal het aantrekken van kapitaal duurder worden voor ondernemingen. Een slecht plan dus van de Europese Commissie, aldus VNO-NCW.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: