Feestelijke tiende jubileumeditie Festival De Oversteek 2018

Nijmegen, 15 Augustus 2018 /EZPress/ - Op zondagmiddag 2 en 9 september is de tiende editie van Festival De Oversteek op zo`n dertig sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Er zijn acts en voorstellingen te zien in alle disciplines: muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst en meer. Een feestelijk jubelboek zet de tiende festivaleditie luister bij: een neerslag van tien jaar Festival De Oversteek en gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord. De kaartverkoop is per direct gestart via festivaldeoversteek.nl.

Hoogtepunten
Festival De Oversteek 2018 presenteert enkele hoogtepunten uit het rijke festivalverleden, waaronder singer-songwriters Alex Roeka en LAVALU. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter), draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen en Nyk de Vries dragen voor uit eigen werk. Loes Wijnhoven (Clean Pete) & Lea Kliphuis brengen evergreens uit country en roots opnieuw tot leven. Ook is veel aanstormend talent te zien, waaronder ARIAH LESTER, die onlangs nog werd bekroond met een Operadagen Award.

Locaties
Festival De Oversteek 2018 vindt plaats op een dertigtal tot de verbeelding sprekende locaties: Waalstrandjes, boomgaarden, tuinen, landgoederen, natuurakkers, ooibosjes, dijkhuisjes, forten en ateliers. Nieuwe locaties zijn ecodorp StadsNomaden, het Kasje van Doornik en de Dukdalven aan de Waal.

Jubelboek
Festival De Oversteek viert zijn tienjarig bestaan met een uniek jubelboek. Hierin komt tien jaar festivalgeschiedenis en gebiedsontwikkeling van Nijmegen-Noord uitgebreid aan bod. In het boek staan interviews met betrokkenen, artiesten, bezoekers en medewerkers, inclusief fraaie fotoportretten. Ook is er een rijke collage opgenomen met foto`s van voorbije optredens en festivallocaties. Het jubelboek verschijnt in exclusieve oplage en is voor € 10,- te koop tijdens het festival en via festivaldeoversteek.nl.

Atelier TAW en Expeditie Noord
Tien (groepen) makers uit heel Nederland zijn sinds mei aan de slag voor Atelier TAW: de werkplaats voor dans en theater. Zij maken een korte voorstelling op locatie in Nijmegen-Noord en presenteren die tijdens het festival. Voor residentieprogramma Expeditie Noord ontwikkelen beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann nieuw werk in het mini-atelier bij het Art Laboratory van FABRIKAAT. Het resultaat is 2 en 9 september te zien in de vorm van een doorlopende installatie.

Kaartverkoop
Op festivaldeoversteek.nl zijn per direct online kaarten te koop voor Festival De Oversteek: zowel dagkaarten (€ 15,-) als een passe-partout (€ 25,-). Ook het jubelboek over tien jaar Festival De Oversteek is hier (let op! In een exclusieve oplage) verkrijgbaar.

//Einde bericht

Bron: Festival de Oversteek

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: