Kuss soleert naar indrukwekkende etappezege Tour of Utah

Amsterdam, 10 Augustus 2018 /EZPress/ - Sepp Kuss heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe in de Tour of Utah op zijn naam geschreven. De 23-jarige Amerikaan soleerde in de straten van Payson City, na een aanval van vijftig kilometer, naar zijn eerste overwinning als beroepsrenner. Met zijn overwinning nam Kuss ook de leiding in het klassement. De zege is de vierentwintigste voor Team LottoNL-Jumbo dit seizoen.

Neilson Powless maakte het feest voor de Nederlandse World Tour-ploeg compleet door tweede te eindigen. Die positie bekleedt hij ook in de algemene rangschikking. Die van beste jongere voert hij bovendien aan. Ook ploeggenoot Daan Olivier mocht mee op het podium als leider in het bergklassement.

“Het voelt geweldig om mijn eerste overwinning als beroepsrenner te behalen bij Team LottoNL-Jumbo. Het team heeft een goede staat van dienst wat betreft het opleiden en ontwikkelen van jonge renners”, aldus Kuss. "Ik voelde me erg goed vandaag. Ik wist dat ik op de beklimming iets kon proberen. Ik zei tegen mezelf dat ik rustig moest blijven. Toen er werd aangevallen, kon ik eenvoudig volgen. Uiteindelijk bleef ik alleen over. Ik had vooral tegenwind, maar het lukte me om het vol te houden. Het voelt heel speciaal om hier te winnen."

"Sepp heeft laten zien dat hij de sterkste klimmer van dit veld is", vertelt ploegleider Sierk-Jan de Haan. "De laatste veertig kilometer gingen in dalende lijn, maar toch was het zwaar vanwege de tegenwind en de korte, venijnige klimmetjes. Dat hij een solo van vijftig kilometer afrondt, is een schitterende prestatie. Wat een sterke beer! Hij reed super sterk. Ook de tweede plaats van Neilson is een geweldige prestatie. Daarnaast is Daan nog bezig met de bergtrui, dus we stonden met drie man op het podium. Ik ben onwijs trots op onze renners."

“Kuss is ons vorig jaar opgevallen in de Tour of California. Sindsdien zijn we hem gaan volgen en hebben we hem intensief getest”, licht sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo Kuss’ achtergrond toe. “Hij komt van het mountainbiken en zit pas kort op de racefiets. Hij heeft nog veel ruimte om zich verder te ontwikkelen en daarvoor krijgt hij bij ons de tijd.”

//Einde bericht

Bron: LottoNL-Jumbo

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: