Hoe gaat 5G VoIP bedrijfscommunicatie veranderen?

Foto:

Rotterdam, 18 Juli 2018 /EZPress/ - Onze behoefte aan mobiele data lijkt elk jaar groter te worden. Dit stimuleert een constante vooruitgang in draadloze technologie. De nieuwste standaard is 5G, draadloze systemen van de vijfde generatie, deze nieuwe standaard is perfect om VoIP naar mobiel te brengen. Door deze ontwikkeling zal de oligopolie van de drie dominante partijen in Nederland op het gebied van mobiele spraak verbroken worden.

VoIP-oproepen zijn sterk afhankelijk van voldoende download- en uploadsnelheden. Wanneer mobiele VoIP-gebruikers 4G-netwerken gebruiken merken ze als snel dat ongeacht de riante upload- en downloadsnelheden er beperkingen zijn. Afhankelijk van de carrier en het abonnementen kan er ‘packet loss’ zijn. Dit gebeurt wanneer een of meer "pakketten" gegevens die door een computernetwerk reizen, hun bestemming niet bereiken, meestal veroorzaakt door netwerkcongestie.

Belcentrale experimenteert al geruime tijd met enkele early adopters die hun 06 nummer als een VoIP nummer geleverd krijgen. Na meerdere jaren testen blijkt dat met name in het Randstedelijk gebied een 4G verbinding al ruime voldoende is. Buiten de Randstad is dat snel een ander verhaal.

De meeste respondenten in de proef geven aan dat ze niet kunnen wachten op 5G, omdat de mobiele nummers op VoIP voor hun een integratie met ICT-diensten mogelijk maakt die zo interessant is dat ze nu al willen beginnen met experimenten.

Wanneer bedrijven besluiten om hun mobiele data op het opkomende 5G-netwerk af te nemen, verwachten we een explosie aan nieuwe toepassingen. De 06-nummers zijn dan niet alleen op mobiele telefoons, maar op alle IP geschakelde (mobiele)apparatuur te verwerken. ‘Het gaat interessant worden om te zien wat voor creativiteit er dan loskomt.’ Aldus Karim Bourjila, commercieel directeur Belcentrale.

Wilt u deelnemen aan onze mobiele VoIP-pilot? Dat kan voor bedrijven die interessante nieuwe technische mogelijkheden zien door mobiele nummers op VoIP af te nemen.

Over www.Belcentrale.nl
Sinds 2006 heeft Belcentrale een reeks innovatieve oplossingen op de markt gebracht die altijd meteen besparingen opleveren voor ondernemers en die tegelijkertijd ook simpel in gebruik zijn. Installatie en onderhoud worden in alle gevallen door Belcentrale verzorgd.

//Einde bericht

Bron: Belcentrale

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu

Links:
Belcentrale

Contactinformatie
Belcentrale
E: klik hier


Download foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: