Handelsverdrag met Japan ook goed voor bescherming waarden EU

Den Haag, 18 Juli 2018 /EZPress/ - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met de afronding van het Europees handelsverdrag met Japan. Volgens de ondernemingsorganisaties is het niet alleen een kans om de Japanse markt voor Nederlandse producten te vergroten, maar versterkt het ook de wereldwijde handelsregels.

Productbenamingen beter beschermd
De importtarieven van bijna de gehele onderlinge handel, zo`n 99 procent, worden door het handelsakkoord verlaagd. Vooral de auto-industrie en groente-, bloemen-, melk- en kaasproducenten kunnen profiteren van het handelsverdrag. Ook is afgesproken dat Japan 205 geografische aanduidingen van Europese producten gaat erkennen, waardoor productenbenamingen beter beschermd zijn en opgetreden kan worden tegen imitatieproducten. Het akkoord maakt het voor Europese ondernemers nu mogelijk om mee te dingen in openbare aanbestedingen in Japan.

Europese waarden en standaarden
Behalve voor ondernemers, is het akkoord ook van grote waarde voor de wereldwijde handelsregels, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. Het akkoord laat Europees leiderschap zien als het gaat om het uitwerken van handelsregels. Daarnaast versterkt het de bescherming van Europese waarden en standaarden, aldus beide organisaties. Tot slot is de ondertekening volgens VNO-NCW en MKB-Nederland een krachtig signaal tegen protectionisme en voor samenwerking.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: