BookDinners lanceert het eerste sociale restaurantplatform van Nederland!

Nijkerk, 11 Juli 2018 /EZPress/ - BookDinners haar nieuwe platform met ruim 3.400 restaurants gelanceerd. Dit is het eerste sociale restaurantplatform van Nederland. Uit eten gaan is een van de meest sociale activiteiten die er bestaat, door een platform te bieden waarop dit een integraal onderdeel is, wordt BookDinners het startpunt voor restaurantinspiratie en ieders restaurantbezoek.
BookDinners is een branche-initiatief van, voor & door restaurants en werkt onder meer samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Recentelijk hebben Couverts oprichters, Paul Wiertz en Michiel Huisman, zich hieraan verbonden. Hiermee wordt de weg voorwaarts ingezet om een nieuwe manier van restaurantoriëntatie te bieden voor gasten.

Echte relevantie voor gasten en weer de regie voor de restaurateur
Danielle Wallet van BookDinners: ‘In de afgelopen jaren zijn bijna alle restaurants online vindbaar geworden en door de verschillende systemen ook online te boeken. Online wordt er gestreden om boekingen en acties, maar voor de gast wordt het niet makkelijker of overzichtelijker om een passend restaurant te vinden. BookDinners heeft een nieuw platform gerealiseerd wat de gast centraal stelt en een relevant voorstel van restaurants doet voor de gast. Doordat BookDinners geen verdienste heeft aan de reservering, kan onafhankelijk de beste match voor iedereen getoond worden’.

Unieke zoekmachine op basis van datasets
BookDinners.nl beschikt over een nieuw soort zoekmachine, bestaande uit een interactieve set vragen. Hierdoor is het mogelijk gemakkelijk de meest relevante restaurants te vinden. Wanneer een restaurant gebruik maakt van één van de verschillende aangesloten online reserveringssystemen is dit restaurant direct online te reserveren. Ieder restaurant kan worden toegevoegd aan lijsten voor een later moment.

De consument kan ook een gratis profiel aanmaken en hierin zijn of haar favoriete restaurants per stad of per gelegenheid in lijsten opslaan, zoals ook bij Spotify mogelijk is. Lijsten van vrienden en/of influencers kunnen ook worden gevolgd. De restaurants op deze lijsten worden vervolgens bij het zoeken als eerste resultaat weergegeven. Reviews en aanbevelingen van vrienden worden eerder getoond in de zoekresultaten: deze reviews zijn relevanter voor de consument dan die van een wildvreemde.

Robèr Willemsen, Directeur KHN: ‘Het grootste gedeelte van de restaurants wordt op dit moment op Google gevonden, door inzet van Adwords vindt vervolgens de reservering plaats op een commercieel platform als Iens of Tripadvisor. Hier moet de restaurateur uiteindelijk voor moet betalen. De grootste beneficiant van dit model is Google: die verdient goed per klik. Door relevant te zijn in de oriëntatiefase van een restaurantgast kan Google worden overgeslagen waardoor de restaurateur deze uitgaven kan investeren in de gastbeleving.’

BookDinners en haar partners
BookDinners is een nieuw branche-initiatief van de KHN (Koninklijke Horeca Nederland), SHK (Samenwerkende Horeca Ketens), BookDinners (restaurantplatform), CPI (Centrum voor Publieke Innovatie), HorecaDNA en de software partners Etender, TheNextTable, BonChef.nl, Formitable, WeReserve en Resengo.
Het platform staat open voor nieuwe partners, waarbij KHN directe invloed heeft op dat het platform in het belang van de restaurants blijft opereren, zoals op de prijsstelling, de vindbaarheid en eerlijke reviews van echte gasten.

//Einde bericht

Bron: BookDinners

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: