Het meest tropische festival van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten: Festival op `t Eiland

Nijmegen, 13 Juni 2018 /EZPress/ - Van 14 t/m 20 juli is het Nijmeegse stadseiland opnieuw decor voor een tropische nieuwe editie van Festival op ’t Eiland! Ook dit jaar bestaat het programma uit uiteenlopende theatervoorstellingen, straattheater, muziekacts en kinderactiviteiten. De hele week vaart er een pontje de Waal over om makkelijk van stad naar stadseiland te komen – een belevenis op zich! Festival op ’t Eiland is een samenwerking van De Schoenfabriek en de Lindenberg, huis voor de kunsten en is onderdeel van de Vierdaagsefeesten.

Eilandtheater
In het Eilandtheater staat elke avond om 19.30 uur een andere artiest of gezelschap op de planken. Onder meer voorstellingen van Zoutmus, Nathalie Baartman, Martijn Kardol en Stefano Keizers zijn te gast.

Muziek
Elke dag spelen er twee bands op het Waalpodium: om 20.30 uur en 23.00 uur. Van JOHAN tot Wild Romance en van Tim Knol tot Mamihlapinatapai! Op het Strand vieren we elke avond een ander feestje, met de wind in je haren en je voeten in het zand. En in tijdelijk restaurant Club de Ville worden ’s avonds de stoelen aan de kant geschoven voor die echte clubvibe, met elke dag een ander dj-collectief.

En meer!
Op het Eiland is de hele dag door van alles te zien en te doen. Van internationaal straattheater tot een Turbo springtouwmachine en een Relaxerette waarbij je al relaxend in een hangmat richting hemel wordt getild. De Radboud Universiteit zorgt voor wat bezinning met lezingen over diverse onderwerpen en het Nijmeegse atelier ZaadeLMakerij zorgt voor een kapper, vintagewinkel en elke dag iets anders om zelf te bouwen.

Kinderen
Natuurlijk zijn ook de kinderen niet vergeten. Met iedere dag om 15 uur een andere kindervoorstelling, allerlei activiteiten, kermisattracties… En je kan de hele week op onderzoek uit gaan op het Eiland, met Expeditie Eiland. Of ontdek jij je televisietalent als de nieuwe Kinderreporter?

Hapje drankje
Naast voldoende barren voor de nodige vochttoediening eet je op het Eiland lekker en uitgebreid bij de Club de Ville. Of je snackt uit het vuistje bij een van de vele eetstandjes: van pannenkoek of hamburger tot Libanees platbrood en wokgerechten.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: