Ondersteuning door maatwerk IVIO@School gunstig voor resultaat deeltijdonderwijs

Lelystad, 25 Mei 2018 /EZPress/ - Per 1 augustus 2018 treedt de Variawet in werking en wordt het voor het onderwijs mogelijk om met deeltijdonderwijs meer maatwerk te bieden aan leerlingen die tijdelijk geen onderwijs kunnen volgen op reguliere scholen voor primair onderwijs (po) en voortgezet onderwijs (vo). Vooruitlopend hierop heeft IVIO@School gedurende twee maanden een proef uitgevoerd onder 120 leerlingen bij 100 scholen voor vo-onderwijs. Daaruit blijkt dat de maatwerktrajecten 100% succesvol verlopen indien de leerling het IVIO-programma op de locatie van de school van inschrijving volgt.

Uit proef blijkt dat maatwerktrajecten in het onderwijs 100% succesvol verlopen indien de leerling het IVIO-programma op de locatie van de school van inschrijving volgt.  "


Op grond van de goede resultaten heeft IVIO@School besloten de proef voort te zetten om zodoende meer scholen in de gelegenheid te stellen met het IVIO-programma voor individueel onderwijs kennis te maken.

Rol onderwijsmentor bepalend voor succes
De maatwerkproef is door IVIO@School uitgevoerd om scholen in voortgezet onderwijs in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met de vooruitstrevende methode van individueel onderwijs voor zorgleerlingen. Sjoerd Veltman directeur IVIO zegt: “De zogeheten Variawet betekent een verruiming van de mogelijkheden om extra hulp te bieden aan zorgleerlingen in het po- en vo-onderwijs. Met maatwerk krijgen zij individueel onderwijs dat bij hen past. Uit onze proef is gebleken dat daarbij - naast de vakinhoudelijke begeleiding van onze docenten – de rol van de onderwijsmentor bepalend is voor het succes.”

Resultaten
Uit de proef van IVIO blijkt dat 100% van de maatwerktrajecten succesvol zijn, wanneer de leerling het IVIO-programma volgt op de locatie van de school van inschrijving. Volgt de leerling echter het maatwerkprogramma op een dagbestedingslocatie of zorgboerderij etc. dan daalt het resultaat naar 71,4%. Maar zodra een mentor vanuit IVIO bij het maatwerk betrokken wordt, dan is het succespercentage 100%. Wanneer er directe begeleiding op de (thuis)locatie beschikbaar is dan bedraagt het succespercentage 88,9%. Is er geen directe begeleiding door professionals of ouders, dan neemt het percentage succesvolle trajecten af naar 42,7%.

Beleidsregel
Kortom, de nieuwe wet biedt po- en vo-scholen mogelijkheden voor leerlingen die hulp nodig hebben. Veltman: “Onze proef toont aan dat de omstandigheden zoals de locatie en vooral de begeleiding bepalend zijn om succesvol toe te werken naar terugkeer naar school. Dat is een belangrijke uitkomst, die nuttig kan zijn voor de beleidsregel waar de inspectie momenteel aan werkt. Met deze beleidsregel moet er meer duidelijkheid komen over de werkwijze om het tijdelijke deeltijdonderwijs vorm te geven in het regulier onderwijs.”

//Einde bericht

Bron: IVIO

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: