Operadagen Rotterdam platform voor honderden internationale professionals

Rotterdam, 22 Mei 2018 /EZPress/ - Deze maand is Operadagen Rotterdam voor de dertiende keer tien dagen lang hét epicentrum voor opera en muziektheater anno nu. Operadagen Rotterdam is een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals in opera en muziektheater uit de hele wereld. Van 22 tot en met 25 mei volgen zij in Rotterdam in een speciaal professionals programma de laatste ontwikkelingen op het vakgebied, ontmoeten vakgenoten, wisselen ideeën uit en doen nieuwe inspiratie op. Voor de tweede keer host het festival een bijeenkomst van internationale netwerkorganisatie Opera Europa. Daarnaast presenteert Operatie Muziektheater talenten van Nederlandse bodem aan de internationale muziekindustrie met ditmaal een speciaal bezoekersprogramma voor Zwitserse theatermakers samen met Pro Helvetia. Tijdens het tweede GALA! kent Operadagen Rotterdam prijzen toe aan makers van vernieuwend muziektheater.

Internationaal platform met Opera Europa
Operadagen Rotterdam is een belangrijk internationaal opera- en muziektheaternetwerk met professionals uit de hele wereld. Komende festivaleditie is van 22 tot en met 24 mei een delegatie van Opera Europa aanwezig: een internationaal netwerk van kleinere operagezelschappen en grote operahuizen en -festivals. Leden komen bijeen voor gesprekken en presentaties rondom Samenwerking tussen kleine en grote gezelschappen en festivals. Zij nemen een eigen achterban mee naar Operadagen Rotterdam en zorgen zo voor nog meer ontmoeting en uitwisseling tussen vakgenoten. Bernard Foccroulle, directeur van het Aix-en-Provence festival, is een van de keynote sprekers.

GALA!
De tweede editie van het feestelijke GALA! op dinsdag 22 mei in het Oude Luxor Theater zet bijzondere artiesten in de spotlights. Opera en muziektheatermakers uit de hele wereld komen hier samen en daarnaast reikt het festival de Operadagen Awards 2018 uit, als erkenning voor hun bijzondere bijdrage aan het genre muziektheater en opera. In het Nederlandse werkveld vallen dit jaar Wende, ARIAH LESTER (Lester Arias), Lisa Verbelen, Meral Polat en het Rosa Ensemble in de prijzen. Uit het internationale veld krijgt Thom Luz (Zwitserland) een award.

Operatie Muziektheater
Tijdens de zevende editie van Operatie Muziektheater op donderdag 24 mei in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, maken professionals uit binnen- en buitenland kennis met hét muziektheatertalent van nu en morgen. Op één dag passeert een selectie van de meest aansprekende nieuwe werken van Nederlandse en internationale muziektheatermakers de revue. In een programma met elevator pitches en speed dates introduceren een mengeling van aanstormend talent en gevestigde artiesten hun werk.

Pro Helvetia
Samen met Pro Helvetia, een organisatie die Zwitserse kunst en cultuur ondersteunt, presenteert Operadagen Rotterdam een speciaal programma rond Zwitserse muziektheatermakers tijdens Operatie Muziektheater. Een selectie van verschillende makers presenteren hun werk en gezelschappen en nemen deel aan het festival van 22 tot 25 mei.

Operadagen Rotterdam organiseert het professionals’ programma in samenwerking met Dutch Performing Arts.

Over Operadagen Rotterdam
Operadagen Rotterdam is een internationaal opera- en muziektheaterfestival met eigentijdse, vernieuwende en grensverleggende producties van de (inter)nationale top en jonge, avontuurlijke makers. Van 2017 tot en met 2020 presenteert Operadagen Rotterdam in het festivalthema Lost & Found verhalen over het verleggen van grenzen en de zoektocht naar een nieuwe identiteit. In 2017 was het eerste deel: Het vertrek. In 2018 volgt het tweede deel: Heldenmoed. Meer informatie over deze editie is te vinden op www.operadagenrotterdam.nl.

//Einde bericht

Bron: Operadagen Rotterdam

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: