Private lease blijft toenemen: uitgaven stijgen ook

Utrecht, 14 Mei 2018 /EZPress/ - Naar schatting rijden er al zo’n 860.000 leaseauto’s rond in Nederland. Daarvan is een groot deel private lease. Waar automobilisten in eerste instantie nog wel vooral voor de goedkope deals kozen, durven consumenten ook al meer duurdere contracten af te sluiten.

Leasescanner: In 2017 was private lease goed voor 60% van de groei binnen de leasemarkt "


In 2017 was private lease goed voor 60% van de groei binnen de leasemarkt, stelt de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappij (VNA). De grote interesse voor private lease is zelfs wereldwijd, zo blijkt uit een analyse van het aantal zoekopdrachten naar de leasevorm op het web (zie embedcode grafiek). In Nederland zijn verwante zoektermen aan private lease zijn in Nederland voornamelijk Kia Stonic, Hyundai Kona en Seat Arona. Voor financial lease wordt er bijvoorbeeld meer gekeken naar Mercedes en Tesla.

Minder premium auto’s
Dit beeld komt overeen met het beeld dat het CBS schetst over de periode van 2011 tot 2016. Bij operational lease, waar private lease onderdeel van is, zijn de echte premium auto’s nog minder populair. Daar worden vooral auto’s uit het A-segment, door TopGear ook wel de ‘gupjes’ genoemd, gekozen. Volkswagen Up is bijvoorbeeld een veel gekozen merk. Toch lijken consumenten inmiddels steeds meer bereid te zijn om meer uit te geven aan leaseauto’s. VNA stelt dat veel leaserijders steeds vaker kiezen voor maandbedragen van 300 tot 400 euro in plaats van 200 tot 300 euro. Ook kiezen mensen steeds vaker voor langere contracten, van bijvoorbeeld drie jaar.

//Einde bericht

Bron: Leasescanner

Dit is een origineel persbericht EZPress News Distribution BV www.ezpress.eu


Links:
Private lease blijft toenemen




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: