Beter contact tussen hulpverleners volwassenen en jeugd

Den Haag, 06 April 2018 /EZPress/ - Betere communicatie tussen de hulpverlening aan volwassenen en de hulpverlening aan kinderen, dat is het doel van een toolkit ontwikkeld door de gemeente Heerlen.

Hulpverleners die aan huis komen voor volwassenen hebben nog onvoldoende oog voor de kinderen van die volwassenen, constateerde de gemeente. Hulpverleners werken al met een `kindcheck`, op basis van de wet Kindermishandeling. Toch zouden zij meer aandacht moeten hebben voor de effecten van bijvoorbeeld een psychische aandoening van de volwassene op het kind. Tijdige melding is belangrijk voor de veiligheid van het kind.

De ToolKID Parkstad moet de informatie-uitwisseling tussen het volwassendomein en het jeugddomein verbeteren. Het is een handreiking voor alle medewerkers in de jeugdhulp en medewerkers in organisaties voor zorg voor volwassenen. Het geeft aan in welke gevallen zij in actie moeten komen, hoe zij de ouder erbij moeten betrekken en wat zij moeten doen als de ouder geen toestemming wil geven voor informatie-uitwisseling met een andere instelling.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu




EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: