Romeinen, romeinen en nog eens romeinen. Dat is pas Zeeuws!

Foto:
De Romeinse Scheldehaven Ganuenta met Nehalenniatempel bij Colijnsplaat (illustratie: Mikko Kriek, Robert van Dierendonck en Rijksmuseum van Oudheden Leiden)

Middelburg, 04 April 2018 /EZPress/ - Een kustreis, een symposium, een tentoonstelling… dit voorjaar is er wel erg veel te doen rond de Romeinen in Zeeland. Wil je meer weten waarom de Romeinen in Zeeland neerstreken en welke sporen er gevonden zijn van gebouwen, tempels, versterkingen en gebruiken, dan is nu je kans. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Romeinse kust. Het land van Nehalennia’ in het Zeeuws Museum in Middelburg organiseren de SCEZ en het Zeeuws Museum een busreis door het kustgebied van Zeeland in de Romeinse tijd. Reis mee terug in de tijd en ontdek Romeins Zeeland!

Kustreis 14 april 2018
Op het programma staan bezoeken aan Colijnsplaat met de reconstructie van een Gallo-Romeinse tempel, de reconstructies van de plattelands-bewoning van Ellewoutsdijk en het castellum en het Gemeentelijk Archeologisch Museum van Aardenburg. De busreis voert ook langs andere Zeeuwse plaatsen met een Romeins verleden. De tour eindigt met een begeleid late-middagbezoek aan de tentoonstelling in het Zeeuws Museum, met als extra arrangement een heerlijk Romeins buffet.
Voor het volledige programmaoverzicht, deelname en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinsekustreis.

Tentoonstelling
De tentoonstelling `Romeinse kust. Het land van Nehalennia` voert langs de Romeinse kust van noord naar zuid, van Texel tot Zeeland. In de tentoonstelling in het Zeeuws Museum (nog t/m 6 mei 2018) zijn Romeinse voorwerpen te zien uit diverse landelijke (depot)collecties. De oorspronkelijke (reizende) tentoonstelling `Romeinse kust` is voor haar laatste halte in Middelburg uitgebreid met extra Zeeuwse onderwerpen en vondsten uit het Zeeuws Archeologisch Depot en een interactieve digitale presentatie.
Voor meer achtergrondinformatie, rondleiding op 8 april en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinsekust.

Symposium 23 april 2018
Maar er is meer te ontdekken over de Romeinen, en dan vooral voor wetenschappers, vrijwilligers in de archeologie en belangstellenden voor de Romeinse oudheid. Ter gelegenheid van de tentoonstelling `Romeinse kust. Het land van Nehalennia`, organiseren de SCEZ, het Zeeuws Museum en 1Arch / Hazenberg Archeologie in Middelburg het Tweede symposium Romeinse kust. Het dagsymposium is internationaal van opzet met gerenommeerde sprekers uit Nederland, België en Engeland.
Voor het volledige programmaoverzicht, deelname en aanmelding, zie www.scez.nl/romeinssymposium.


//Einde bericht

Bron: Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.euDownload foto: Low-res Full-resEZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: