Primeur in Bosuilstadion Antwerpen: Eaton TechnoDag

Ken uw risico’s, zijn uw laagspanningsverdeelsystemen wel veilig genoeg?

Hengelo, 04 April 2018 /EZPress/ - Op 25 april organiseert Eaton haar eerste TechnoDag in België. Bezoekers worden tijdens een gevarieerd programma geïnformeerd over de mogelijke risico’s van laagspanningsverdeelsystemen in energienetwerken. Een uitgelezen dag voor technisch adviseurs en technici om te horen over de laatste trends op het gebied van installaties en praktische oplossingen ter voorkoming van mogelijke incidenten of het minimaliseren daarvan. Onderdeel van de Eaton TechnoDag is een rondleiding door het Bosuilstadion, de thuisbasis van de Royal Antwerp Football Club, waar vakgenoten ook in de kleedkamers en dug-outs met elkaar kunnen bijpraten.

Hoe betrouwbaar zijn uw laagspanningsverdeelsystemen in uw energienetwerk eigenlijk? Die overkoepelende vraag wordt tijdens de Eaton TechnoDag beantwoord. Dat is geen overbodige vraag, ook als systemen aan de gehanteerde veiligheidsnormen voldoen. Want de risico’s zitten bijvoorbeeld in uitgevoerde installatie-uitbreidingen, vlambooggevaren of onopgemerkte systeemveroudering.

Praktische oplossingen
Tijdens de Eaton TechnoDag wordt gedetailleerd ingegaan op het herkennen en kwantificeren van gevaren. Voor zowel bestaande als nieuwe installaties biedt Eaton praktische oplossingen ter voorkoming van mogelijke incidenten ofwel het minimaliseren daarvan. Vaak is het aanbrengen van kleine aanpassingen in de installatie zelf of in de wijze waarop deze gebruikt wordt, al voldoende om een veel veiligere situatie te realiseren. Noodzaak voor elk bedrijf op het gebied van persoonsveiligheid en bedrijfszekerheid.

Programma
Op woensdag 25 april a.s. start om 09.30 uur het programma in het Antwerpse Bosuilstadion, waarbij onder meer onderstaande thema’s worden besproken:

Wat wordt voor u de standaard? Vanzelfsprekend moet een installatie minimaal aan de normeisen voldoen. Maar is dit voldoende voor de feitelijke toepassing? De veiligheid van personeel en systemen wordt steeds belangrijker en daarmee een grotere verantwoordelijkheid.
Asset Management. Uitgebalanceerd onderhoud draagt bij aan een veilige en efficiënte inzet van uw LS-verdeelinstallaties. Systeemleeftijd, omgevingsfactoren en gebruiksintensiteit spelen daarbij een grote rol. Met welk onderhoudsconcept zijn uw lifecycle kosten te beheersen?
Integratie veiligheid in uw ontwerp. Oplossingen voor een veilig installatieontwerp lopen zeer uiteen, van monitoring tot een compleet arc fault free design. Tijdens deze presentatie zal meer duidelijk worden over de risicobeheersing van verdeelsystemen.

De Eaton TechnoDag vindt plaats in het vernieuwde sfeervolle Bosuilstadion, het thuisstadion van de Royal Antwerp Football Club. Naast boeiende lezingen over de betrouwbaarheid van laagspanningsverdeelsystemen en een uitgebreid lunchbuffet, krijgen bezoekers de gelegenheid om de stadionsfeer te ervaren door een kijkje te nemen in de kleedkamers en de Diamond Lounge en kan plaats worden genomen in de dug-outs.

Eaton TechnoDag
Datum : Woensdag 25 april a.s.
Locatie : Bosuilstadion Antwerpen
Thema : Zijn uw laagspanningsverdeelsystemen veilig genoeg?
Inschrijven en meer info: www.eaton.be/technodag

//Einde bericht

Bron: Eaton Nederland

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: