ArtEZ conservatoriumstudenten verzorgen voorstelling in CODA Museum

ArtEZ conservatoriumstudenten verzorgen voorstelling bij tentoonstelling Caroline Broadhead in CODA Museum Apeldoorn

Apeldoorn, 13 Maart 2018 /EZPress/ - Zangdocent Ellen Pieterse presenteert met vier studenten van het conservatorium van ArtEZ in Arnhem de voorstelling Afstand en Nabijheid. Deze voorstelling is geïnspireerd op de tentoonstelling van Caroline Broadhead in CODA Museum Apeldoorn en verklankt de ontwikkeling die de kunstenaar doorgemaakt heeft. Afstand en Nabijheid is opgebouwd uit een aantal scenes en een improvisatie. CODA directeur Carin Reinders verzorgt een introductie op de tentoonstelling.

De ontwikkeling van Broadheads kunstenaarschap kan omschreven worden als een reis van het lichaam vandaan. Opgeleid als edelsmid maakte ze aanvankelijk sieraden die contact en interactie met het lichaam aangaan. Deze sieraden transformeerden al snel in grotere objecten die delen van het lichaam bedekken en beweging en interactie als onderwerp hebben. Haar samenwerking met dansers leidde tot ontwerpen in dansuitvoeringen. Thema`s in de daaropvolgende werken zijn schaduwen, weerspiegelingen en de ongrijpbare reikwijdte van een persoon. De tentoonstelling in CODA Museum laat werk zien uit de afgelopen vier decennia en geeft een beeld van Broadheads ontwikkeling.

Afstand en Nabijheid wordt verzorgt door Jonathan Baan, Ellen Havenaar, Britt van Tooren en Jesse van der Wel, alle vier derdejaars studenten van het conservatorium van ArtEZ. De voorstelling is een collage van scenes waarbij (aan)raken en (aan)geraakt worden de rode draad vormen. Bij een aantal werken zullen zij een vocale improvisatie ten gehore brengen. De studenten worden begeleid door hun zangdocent Ellen Pieterse.

Praktisch
Datum en tijd:Zaterdag 31 maart, aanvang 16.00 CODA leden, CODA MuseumVrienden en Museumkaarthouders profiteren van gratis entree. Zij betalen daarnaast € 7,50 voor de het concert.
Niet in het bezit van een CODA pas of Museumkaart? Dan betaalt u € 10,- museumentree + € 7,50 voor het concert.

//Einde bericht

Bron: CODA Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu
EZPress® is niet aansprakelijk voor de juistheid van de inhoud.
De verantwoordelijkheid daarvan ligt uitsluitend bij de aanbieder.
© EZPress® News Distribution BV - Alle rechten voorbehouden. Een onderneming van Larus Holding BV.
Onze Partners: